Jump to content


Malaysian Clan


  • Please log in to reply
570 replies to this topic

meta69 #541 Posted 13 August 2014 - 01:56 AM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 8407 battles
  • 754
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    06-08-2012

View Postamade, on 12 August 2014 - 12:56 PM, said:

Depa dah tak mau platun dengan kita, depa pi "platun" dengan orang lain ;-)

 

Depa platun dgn org lain takpa lg amade. Tp depa platun "dalam" game lain yg problem ni. Keh keh


WoT Malaysia Channel [link]

 

 

WoWS Malaysia Channel [link]


ForkUrEyes #542 Posted 13 August 2014 - 01:57 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012
hgpa sembang apa ni?

Hahahahahaha


amade #543 Posted 13 August 2014 - 06:08 AM

    Benign Troll

  • Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

View Postmeta69, on 13 August 2014 - 01:56 AM, said:

 

Tp depa platun "dalam" game lain yg problem ni. Keh keh

 

Itulah yang saya maksudkan! Hihihi.



kaizoku #544 Posted 14 September 2014 - 04:00 AM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 34677 battles
  • 264
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    07-04-2012

View PostForkUrEyes, on 13 August 2014 - 01:57 AM, said:

hgpa sembang apa ni?

Hi fork.


"A soldiers best weapon is courage"

 

HERO_ShaN_MY #545 Posted 18 September 2014 - 11:57 AM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 67264 battles
  • 49
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    07-01-2013

View PostAzlanDyNasTy, on 22 March 2014 - 11:41 PM, said:


Done

 

Thanks.. alahai .. lambat reply ..sorry le.. ngeee.... :trollface:

HERO_ShaN_MY #546 Posted 23 October 2014 - 09:44 AM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 67264 battles
  • 49
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    07-01-2013

View Postflaipho, on 06 January 2013 - 02:52 PM, said:




byknye....tp jarang nampak bile main selalu nampak WOTM,MY,RAD

 

yeker yeop..? haha..
ate bior bebenor yeop.. teman selalu je ade kat random battle yeop.. :glasses:

HERO_ShaN_MY #547 Posted 23 October 2014 - 09:52 AM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 67264 battles
  • 49
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    07-01-2013

View PostTangkiAir, on 17 May 2014 - 12:51 PM, said:

Rasanya kita kena tau headcount la, berapa ramai player Msia dlm Msian clan yang ready utk clan war.

Pastu player2 yang ready ni distribute ke clan clan yang perlukan mereka.. Kurang-kurang 20 player ( yang cukup syarat le maknanya ..tier 10.. knowledge.. time..bla bla bla) setiap clan.

Lepas tu clan yang ready ni la yang kena bekerjasama dan rompak tanah2 yang ada tu..

Clan clan kecik yang tak ready boleh digunakan untuk serang.. tapi.. sebenarnya bukan serang, tanah yang dah dapat..dalam ertikata lain.. flood the que supaya clan lain takleh attack itu tanah laa.. rasanya Commander clan yang dah lama semua tau bab ni.

 

Sorry la.. nak sangat tengok clan Msia berjaya.. macam yang ada 2-3 tu. 

Semoga berjaya

kmi actually berminat nk CW nie ..
Player pn dh makin bertambah.. just cuma sekarang tgh push budak2 grind best tier 10 dorg tuk CW..

Kmi jugak selalu training SH tuk persediaan CW ..
Cuma masalah kmi sekarang ..kmi perlukan mana2 pro2 yg experiance dlm CW bantu kmi apa yg patut..

Kmi sedia buka pintu mana2 yg sedia membantu kami untuk maju bersaing dlm CW.

Mana2 pro yg sudi tu boleh lah PM sy d battle atau dmna2 yg boleh.. ngee.. :trollface:



Lafiel #548 Posted 30 October 2014 - 06:10 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 13511 battles
  • 45
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    07-17-2012

 

 

 

View PostShanBondToKiLL, on 23 October 2014 - 09:52 AM, said:

kmi actually berminat nk CW nie ..
Player pn dh makin bertambah.. just cuma sekarang tgh push budak2 grind best tier 10 dorg tuk CW..

Kmi jugak selalu training SH tuk persediaan CW ..
Cuma masalah kmi sekarang ..kmi perlukan mana2 pro2 yg experiance dlm CW bantu kmi apa yg patut..

Kmi sedia buka pintu mana2 yg sedia membantu kami untuk maju bersaing dlm CW.

Mana2 pro yg sudi tu boleh lah PM sy d battle atau dmna2 yg boleh.. ngee.. :trollface:

 

View PostShanBondToKiLL, on 23 October 2014 - 09:52 AM, said:

kmi actually berminat nk CW nie ..
Player pn dh makin bertambah.. just cuma sekarang tgh push budak2 grind best tier 10 dorg tuk CW..

Kmi jugak selalu training SH tuk persediaan CW ..
Cuma masalah kmi sekarang ..kmi perlukan mana2 pro2 yg experiance dlm CW bantu kmi apa yg patut..

Kmi sedia buka pintu mana2 yg sedia membantu kami untuk maju bersaing dlm CW.

Mana2 pro yg sudi tu boleh lah PM sy d battle atau dmna2 yg boleh.. ngee.. :trollface:

 

perkara nie letih nak cakap.... dah berbuih cakap.... masuk kiri kuar kanan... hangat2 taik kucing jer... pui...


zaha #549 Posted 01 November 2014 - 04:59 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 14348 battles
  • 4,028
  • [RPS] RPS
  • Member since:
    08-06-2012

Interesting...

 

:popcorn:

 

Keep 'em comin'...


 *R.I.P p0ndas*

#3006neverforget


MaxAzumim #550 Posted 14 November 2014 - 09:10 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 22694 battles
  • 289
  • Member since:
    12-29-2012

Last Updated 1 November 2014. :confused:

 

Nampak macam tak aktif je Thread BM ni. 

 

 

 

 


Spoiler

MaxAzumim #551 Posted 14 November 2014 - 09:17 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 22694 battles
  • 289
  • Member since:
    12-29-2012

I got an idea. Honestly, I think DOTM is the best Clan for the best Tankers flying Malaysian flag, but I could be wrong.

 

Pernahkan kita adakan satu pertandingan inter-clan untuk menentukan ranking ni? At least, nanti semua player dari Malaysia akan ada matlamat untuk ada dalam clan elite yang mampu menjajah World Map.

Instead of having multiple clans which are lemah dan berpecah-pecah (20 clans so far), why not have 3 or 4 elite + allied clans under the Malaysian flag to take on the global map? 

The rest can be a player feeder for this elite clans. Maybe when the elite tankers reach more than 400, we can have another elite Malaysian clan...

 

Hanya idea...

 


Spoiler

kaizoku #552 Posted 16 November 2014 - 07:35 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 34677 battles
  • 264
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    07-04-2012
Kena faham jugak. Bukan semua mampu nk trun pangkat dri jawatan di klan masing2.. Lg satu player malaysia yg serius dan sentiasa online adalah sedikit
"A soldiers best weapon is courage"

 

AzlanDyNasTy #553 Posted 29 November 2014 - 10:51 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 12556 battles
  • 91
  • Member since:
    03-08-2012
Baru aktif semula sejak November. Akan kemaskini ..

HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #554 Posted 19 December 2014 - 07:08 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 18055 battles
  • 152
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012
Selamat Sejahtera,Ada tak siap 2 yang ada old replay Clan Wars clan 2 macam WOTM ker,1-MY ker,XAG ker apa 2 clan Malaysia dulu yang active Clan Wars,kalau ada mintak share please,nak ambik untuk persediaan Clan Wars etc!Harap 2 boleh dapat :)

Kiyoshiakehiko #555 Posted 19 December 2014 - 07:21 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 22465 battles
  • 78
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    05-02-2012

Sorry all replay dah delete... I tinggal ni aje..... harap ade picture strats yg dapat tolong membangunkan klan anda..... :)

 


My Store Room
IS7, IS4, T62A, T110E5, FV215b, E-100, M48 Patton, 113, T110E4, Bat Chat 25t, FV215b(183), Leopard 1, Bat Chat 155 58, M60, AMX 50 Foch (155), Obj 140, STB-1, T57 Heavy, FV 4005 Stage II

T26E4, T34, Lowe, JgTig 8.8cm, FCM 50t, IS-6, KV-5, 112, T-34-3, Panther/M10, E-25, SU-122-44, AT-15A, Pz IV S., Type 64, SU-100Y, Dicker Max, TOG II, Ram II, Chi Nu Kai, leFH18B2, Matilda IV, Matilda BP, Excelsior, Churchil III, Matilda IV, T-14, T-25, Valentine II, Locust, Pz S35, FCM36Pak40, LTP, M3 Light, Sexton I, T-127, T1E6, T7 Car, Pz 38H, Tetrach, Light Mk. VIc, Pz II J, SU-85i, PzKpfw IV hydrostat, M4A2E4, Te-Ke, Fury, BT-SV, T-34-85M, Großtraktor, WZ-111, T95E2


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #556 Posted 24 December 2014 - 09:54 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 18055 battles
  • 152
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

View PostKunjatForAll, on 19 December 2014 - 11:21 AM, said:

Sorry all replay dah delete... I tinggal ni aje..... harap ade picture strats yg dapat tolong membangunkan klan anda..... :)

 

 

Ok dah  tuhh faham jugak,yg pasal  zaman kegemilangan WOTM ,kalau ada replay lagi bagus tapi ok dah tuhh,Thanks for the videos mate :)


Edited by Panzer_Assasin1999, 24 December 2014 - 10:23 PM.


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #557 Posted 25 December 2014 - 07:48 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 18055 battles
  • 152
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

View PostMaxAzumim, on 14 November 2014 - 01:17 PM, said:

I got an idea. Honestly, I think DOTM is the best Clan for the best Tankers flying Malaysian flag, but I could be wrong.

 

Pernahkan kita adakan satu pertandingan inter-clan untuk menentukan ranking ni? At least, nanti semua player dari Malaysia akan ada matlamat untuk ada dalam clan elite yang mampu menjajah World Map.

Instead of having multiple clans which are lemah dan berpecah-pecah (20 clans so far), why not have 3 or 4 elite + allied clans under the Malaysian flag to take on the global map? 

The rest can be a player feeder for this elite clans. Maybe when the elite tankers reach more than 400, we can have another elite Malaysian clan...

 

Hanya idea...

 

 

Cadangan tuhh memang ramai orang dah cadangkan,aku suka sgt rancangan tuhh..masih ingat lagi zaman dolu-dolu,WOTM jadi elite clan..sampai ada WOTM2 and WOTM3,clan Malaysia yang lain pon alliance dengan WOTM pon byk,semua berganding bahu la..WOTM ketuanyer..huuhuh rindu zaman tuhh 


Edited by Panzer_Assasin1999, 25 December 2014 - 08:03 PM.


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #558 Posted 25 December 2014 - 08:22 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 18055 battles
  • 152
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012
Aku teringin sangat nak tengok wajah Global Map dulu 2 ataupon replay ker,screenshot dari clan 2 Malaysia waktu Clan Wars ker apa samaada dari WOTM ker,BONE ker,XAG ker,mana-mana pon boleh,Harap 2 boleh share yer,Thank you :)

meta69 #559 Posted 05 January 2015 - 05:24 AM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 8407 battles
  • 754
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    06-08-2012

View PostPanzer_Assasin1999, on 25 December 2014 - 08:22 PM, said:

Aku teringin sangat nak tengok wajah Global Map dulu 2 ataupon replay ker,screenshot dari clan 2 Malaysia waktu Clan Wars ker apa samaada dari WOTM ker,BONE ker,XAG ker,mana-mana pon boleh,Harap 2 boleh share yer,Thank you :)

 

Takda SS tapi basically clan Malaysia conquer area Iran, Syria, Saudi Arabia. Coallition WOTM (1, 2, 3), 1MY, 1MY-2 dan LULZ.

 

Awal cw SEA tak silap kita allied dgn INDO, RTA (thai), SNTR (singapore). NAP dengan Kaskus.

 

Ingat lagi, lepas tu SNTR x dpt jaga border depa waktu kena serang dengan Sd.Rhb (clan pro JP), depa belot. Keluar alliance, join Sd.Rhb dan sekutu.

 

Waktu tu kuat perang dgn Sd.Rhb & co (SNTR, IAF, ZHAN), PANZA pun respect dengan kita dlm cw/Tank Company. Zaman arty max tier 8 lagi. Huhu

 

Memori lama. Sekadar berkongsi.

 

P/s: Ni video tribute Tank Company Adam buat dulu: link (music dah kena copyright, full version aku ada tp mls nak upload. Haha). Kat Youtube banyak rasanya. Botek pun ada upload tak silap. Tapi video-2 lama la. Map lama, tactic lama.


WoT Malaysia Channel [link]

 

 

WoWS Malaysia Channel [link]


KiSa_KeyPas_MY #560 Posted 05 January 2015 - 02:33 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 24894 battles
  • 184
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    07-28-2012

Actually bnyk tactical lama dh xpractical, due to perubahan bentuk map dan penambahan tank. so utk dptkn tactic2 baru ni, selalunya apa yg kiteorg buat, kiteorg akan fight dgn clan2 besar, biar kalah, tp ble study how they move.. itu juga cara yg aku buat, masa nk naikkan clan KAD satu masa dulu.. bkn naikkan pn, just be active in cw and bole bg fight bila clan war, bkn kalah terkangkang je.. hehehe.. 

and from that, KAD manage to fight with UAD, IAFTR, SNTR, and few thailand clan, xingat nama.. tu dulu la.. hehe... 






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users