Jump to content


medium tank -sesi bersoal jawab-


  • Please log in to reply
95 replies to this topic

TE_maaw_ #1 Posted 23 April 2014 - 06:02 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 40643 battles
  • 2,148
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012

Disebabkan bosan menunggu hujan berhenti kini dibuka kaunter pertanyaan berkenaan medium tank. Segala persoalan dan pendapat terbuka untuk sesi dialog.

 

 

p/s: bagi yang tak tahu nak main tank negara mana di syorkan british medium tank.



amade #2 Posted 23 April 2014 - 06:16 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,915
  • Member since:
    03-08-2012

Ok, soalan saya adalah:

 

Kenapa kena tunggu hujan berhenti? Tank punya wiper tak berfungsi ke?



TE_maaw_ #3 Posted 23 April 2014 - 06:33 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 40643 battles
  • 2,148
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012

Tak berdaya menempuh onak duri perjalanan balik ke rumah xo

 

 

 

 

p/s: kalau nak cari med tank untuk clam war keutamaan kepada t62a (dan sepupu sepapat) serta batchat



NaharArkwing #4 Posted 23 April 2014 - 06:37 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 16178 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Soklan ni.

 

Matilda biasa dgn Matilda 4. Apa beza dari segi armor dgn gun? Adakah cara bermainnya sama?


Resurrected, and battle ready.


amade #5 Posted 23 April 2014 - 06:40 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,915
  • Member since:
    03-08-2012

Gua pernah ada batchat (kat NA), beli benda tu masa dia masih tier IX. Tapi entah kenapa tak berapa minat tank tu (dan Lorr 40t sebelumnya) jadi dah jual. Gua lagi minat AMX 13 90.

 

E 50 Ausf. M tetap menjadi favourite gua.



TE_maaw_ #6 Posted 23 April 2014 - 06:53 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 40643 battles
  • 2,148
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012

Diharap otai yang lain dapat membantu dalam memberi cadangan/pendapat sebab eden pun masih belajo. @nahar utk low tier kena tggu malam sikit bila dah boleh tgk stats tank sbb jarang main low tier.

 

E50m memang terbaik terutama utk pub battle tapi tak user friendly



Aiushtha #7 Posted 23 April 2014 - 07:17 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 27320 battles
  • 934
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    01-09-2013

British medium tank? Kenapa? Mengapa?

 

Banyak-banyak medium tank, medium tank mana kah yang paling sukar sekali?

 

 


 

Aiushtha #8 Posted 23 April 2014 - 07:20 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 27320 battles
  • 934
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    01-09-2013

E50..medium tank yang berat. Bagus untuk ramming. Ada sumber yang mengatakan bahawa E50 ni bagus kalau bawa Wolfpack. Dan Pendapat Botek yang mengatakan tank ini x user friendly adalah benar. 

 

*P/s selalu 1 shot tank E50 ngg E50M pakai arty. best oh. syiokk....


 

TE_maaw_ #9 Posted 23 April 2014 - 08:02 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 40643 battles
  • 2,148
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012

Good mobility, gun tepat, pent bagus (dari tier 6-10), good depression, tak tinggi.



amade #10 Posted 23 April 2014 - 08:02 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,915
  • Member since:
    03-08-2012

View Postbotek9, on 23 April 2014 - 06:53 PM, said:

 

E50m memang terbaik terutama utk pub battle tapi tak user friendly

 

Memang gua main pub aje. CW tak sentuh pun :-P



AKSSARAA #11 Posted 23 April 2014 - 08:18 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 20855 battles
  • 574
  • Member since:
    05-19-2012

Mcm mne botek main E50M? abuse armor dia?

 

i pakai E50M pun sidescrape je slalu kt choke point ( kalau HT xleh harap ,merah2), lawan face to face.  i rasa WG ni dah nerf E50M byk kali, die nyer lower plate nipis skarng, kena cover lower plate. Turret pula 185mm je, gun mantlet je reliable kalau nk bounce shot. DPM x tinggi sgt. Depression not bad, -8 kt sisi tank.  HP bagus. CW best main kt steppes. Byk few times la jgk bwt top dmg kt CW, snipe clan2 nub.



LiquidSnake #12 Posted 23 April 2014 - 08:57 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,239
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012
Botek-sama, tips untuk penggunaan tank arnab?


NaharArkwing #13 Posted 24 April 2014 - 12:03 AM

    Mr Scout

  • Member
  • 16178 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostLiquidSnake, on 23 April 2014 - 08:57 PM, said:

Botek-sama, tips untuk penggunaan tank arnab?

Huh? 

 

Tank arnab mana lak boss?


Resurrected, and battle ready.


blue_panties #14 Posted 24 April 2014 - 12:59 AM

    Corporal

  • Member
  • 17134 battles
  • 67
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    01-01-2013

british meds(cent7) aku baru 400 games, yg best nye tank ni boleh hull down,gun acc mmg gg,penn 268 sahaja tp mmg sng buat damage, 2nd line tank, top speed 40kmh saja tapi torque tinggi. Kalo suka main t29-t32-paton-pershing maybe boleh adapt tank ni dengan cepat.

 

*tengah kumpul duit beli fv4202,gilo mahal :facepalm:



wakjoni #15 Posted 24 April 2014 - 12:11 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 15322 battles
  • 306
  • Member since:
    08-31-2012

salam botek

 

tolong bagi hujah kenapa british?



KiSa_PresidentDiddy_MY #16 Posted 24 April 2014 - 05:24 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 27513 battles
  • 322
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-23-2012

View Postwakjoni, on 24 April 2014 - 12:11 PM, said:

salam botek

 

tolong bagi hujah kenapa british?

 

Aku rasa botek suggest main tank british sebab dr tier 6 ko grind mmg enjoy la..

Pen tinggi sng nk deal dmg, mobility pon ok.. cuma masuk je t8 speed tank british ni jd slow sket..



 


Aiushtha #17 Posted 24 April 2014 - 06:44 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 27320 battles
  • 934
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    01-09-2013

View Postwakjoni, on 24 April 2014 - 12:11 PM, said:

salam botek

 

tolong bagi hujah kenapa british?

Jawapan dia ada kat bawah ni...kut..

View Postbotek9, on 23 April 2014 - 08:02 PM, said:

Good mobility, gun tepat, pent bagus (dari tier 6-10), good depression, tak tinggi.

 


 

pkafirdaus #18 Posted 24 April 2014 - 10:13 PM

    Sergeant

  • Member
  • 9953 battles
  • 114
  • Member since:
    06-26-2013
nakkena try main british la klucmni. duk tumpukt america line ja. asyik2 klu men medium tank msti m4 dgn t20 ja hehe

after long hiatus, im back!! new patch, no lag, awesome!!


BoomGoesTheDynamite #19 Posted 24 April 2014 - 10:23 PM

    Corporal

  • Member
  • 8758 battles
  • 40
  • Member since:
    10-08-2012
berbaloi tak kalau nak grind patton?

KiSa_PresidentDiddy_MY #20 Posted 24 April 2014 - 10:33 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 27513 battles
  • 322
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-23-2012

View PostBoomGoesTheDynamite, on 24 April 2014 - 10:23 PM, said:

berbaloi tak kalau nak grind patton?

 

 

patton imba jugak, gun depression dia op dgn alpha dmg... tp tgk gamestyle la..

kebanyakkan player2 kt asia server ni suka grind russia med..



 





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users