Jump to content


medium tank -sesi bersoal jawab-


  • Please log in to reply
95 replies to this topic

MoA_Faldios #21 Posted 26 April 2014 - 07:08 PM

    Sergeant

  • Member
  • 27200 battles
  • 164
  • [BUST] BUST
  • Member since:
    10-16-2012

patton imba tapi tak mesra alam sebab macam kapas.

tapi alpha damage dgn depression dia membuatkan aku tidak keruan dan high semasa main.

pastu shot on move dia imba walopun acc dia tak bagus.



General_Soulhunter #22 Posted 27 April 2014 - 10:54 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 22805 battles
  • 2,448
  • Member since:
    07-10-2012

View PostFaldios, on 26 April 2014 - 07:08 PM, said:

patton imba tapi tak mesra alam sebab macam kapas.

tapi alpha damage dgn depression dia membuatkan aku tidak keruan dan high semasa main.

pastu shot on move dia imba walopun acc dia tak bagus.

try su152 dengan heat. tu baru betol2 kaw


~chuck norris and superman once fought each other on a bet, the loser had to wear his underwear outside his pants~


NaharArkwing #23 Posted 27 April 2014 - 01:49 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17296 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Baru beli Matty 4. Org Rekomenkan. Mmg bagus seperti apa yg ditulis atas tin.

 

Rasanya cam agak pantas berbanding dgn Matilda biasa... Gun dia pun boleh tahan. Accurancy pun leh tahan. 

 

Guna crew dari A-43 yg dah 100% dan masing2 ada 1 skill.


Resurrected, and battle ready.


ForkUrEyes #24 Posted 27 April 2014 - 02:24 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

Ajar saya mcm mana nak main T-44. D:

Pecut laju2 nak flank, tembak pew3, tp tak pent pun. Kite yg kne tembak ada la. semua pen pulak tu. Dah la reload lambat 7 secs..

Ammo rack pun asyik damage. Kdg2 boom! kena tembak sekali terus terpelanting turret.


Hahahahahaha


AKSSARAA #25 Posted 27 April 2014 - 03:43 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 20855 battles
  • 574
  • Member since:
    05-19-2012

View PostForkUrEyes, on 27 April 2014 - 02:24 PM, said:

Ajar saya mcm mana nak main T-44. D:

Pecut laju2 nak flank, tembak pew3, tp tak pent pun. Kite yg kne tembak ada la. semua pen pulak tu. Dah la reload lambat 7 secs..

Ammo rack pun asyik damage. Kdg2 boom! kena tembak sekali terus terpelanting turret.


:teethhappy: kelakar, ade kawan unicum i kate, T44 main cm Light-medium. kena bykkn spotting, troll orng dgn tembak gold ammo.. :ohmy: Depression die sedap, -7 mcm Type 59. Senang hulldown bile nk tembak ,so kecik la sket en profile tank bile org nk tembak balik.



ForkUrEyes #26 Posted 27 April 2014 - 04:25 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

View PostAKSSARAA, on 27 April 2014 - 03:43 PM, said:


:teethhappy: kelakar, ade kawan unicum i kate, T44 main cm Light-medium. kena bykkn spotting, troll orng dgn tembak gold ammo.. :ohmy: Depression die sedap, -7 mcm Type 59. Senang hulldown bile nk tembak ,so kecik la sket en profile tank bile org nk tembak balik.

 

Selama ni asyik main heavy dgn TD je, skg baru nak belajar main med. So mmg noob la. huhu


Hahahahahaha


NaharArkwing #27 Posted 27 April 2014 - 05:11 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17296 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostForkUrEyes, on 27 April 2014 - 04:25 PM, said:

 

Selama ni asyik main heavy dgn TD je, skg baru nak belajar main med. So mmg noob la. huhu

Kita ni pun asyik main LT jer. So main tank lain pun masih noob gak.


Resurrected, and battle ready.


Gunner7th #28 Posted 27 April 2014 - 09:10 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 21281 battles
  • 381
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-28-2013
harap2 abam2 yg pro medium sudi accept invite dr kita yg masih blajar ni. sedikit sebanyak dpt membantu jgk. bole belajar cara2 abam2 pro main medium tank :smile:

amade #29 Posted 27 April 2014 - 09:17 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

View PostGunner7th, on 27 April 2014 - 09:10 PM, said:

harap2 abam2 yg pro medium sudi accept invite dr kita yg masih blajar ni. sedikit sebanyak dpt membantu jgk. bole belajar cara2 abam2 pro main medium tank :smile:

 

Winrate dalam semua medium tank hang tinggi-tinggi belaka patut hang la ajar kita semua :-P



Gunner7th #30 Posted 27 April 2014 - 10:45 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 21281 battles
  • 381
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-28-2013

View Postamade, on 27 April 2014 - 09:17 PM, said:

 

Winrate dalam semua medium tank hang tinggi-tinggi belaka patut hang la ajar kita semua :-P

belum tahap bole mengajar org lg. sy pun masih study cara2 main medium dgn betul :smile:



AKSSARAA #31 Posted 28 April 2014 - 01:04 AM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 20855 battles
  • 574
  • Member since:
    05-19-2012

View PostGunner7th, on 27 April 2014 - 10:45 PM, said:

belum tahap bole mengajar org lg. sy pun masih study cara2 main medium dgn betul :smile:


batchat yolo ..vroooooooooooooooom...derp...KO :ohmy:



Aiushtha #32 Posted 28 April 2014 - 02:39 AM

    First lieutenant

  • Member
  • 27392 battles
  • 934
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    01-09-2013
Me<--BAD@all tanks.
 

MoA_Faldios #33 Posted 28 April 2014 - 03:01 PM

    Sergeant

  • Member
  • 27200 battles
  • 164
  • [BUST] BUST
  • Member since:
    10-16-2012

View PostForkUrEyes, on 27 April 2014 - 02:24 PM, said:

Ajar saya mcm mana nak main T-44. D:

Pecut laju2 nak flank, tembak pew3, tp tak pent pun. Kite yg kne tembak ada la. semua pen pulak tu. Dah la reload lambat 7 secs..

Ammo rack pun asyik damage. Kdg2 boom! kena tembak sekali terus terpelanting turret.

mmg t44 tu masalah dia..pakai je wet ammo or kalo ada skill safe stowage better leh jimat slot

as for gameplay wolfpack dgn med lain or buat kacau masa heavy tgh brawl (yg ni best lebih sikit exp). kalo ada full camo leh dibuat scout gak nate ni



TE_maaw_ #34 Posted 28 April 2014 - 09:23 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 44202 battles
  • 2,177
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012

View PostAKSSARAA, on 23 April 2014 - 08:18 PM, said:

Mcm mne botek main E50M? abuse armor dia?

 

i pakai E50M pun sidescrape je slalu kt choke point ( kalau HT xleh harap ,merah2), lawan face to face.  i rasa WG ni dah nerf E50M byk kali, die nyer lower plate nipis skarng, kena cover lower plate. Turret pula 185mm je, gun mantlet je reliable kalau nk bounce shot. DPM x tinggi sgt. Depression not bad, -8 kt sisi tank.  HP bagus. CW best main kt steppes. Byk few times la jgk bwt top dmg kt CW, snipe clan2 nub.

e50m ni boleh diibaratkan macam semi-HT. kena main aggresive sikit + guna armr (tekan A,W,D selalu). kelebihan dia skang ni dekat ufp, kalau dah cover lfp mmg payah nak pent. jadi contoh macam map steppes tu mmg cun.

 

View PostNaharArkwing, on 23 April 2014 - 06:37 PM, said:

Soklan ni.

 

Matilda biasa dgn Matilda 4. Apa beza dari segi armor dgn gun? Adakah cara bermainnya sama?

 

bukan ke matilda biasa tier 4. kalau tgk stats cara main dia tembak on the move sbb tank ni slow takut terlepas peluang kalau dok jauh2.

 

PresidentDiddy, on 24 April 2014 - 05:24 PM, said:

View Postwakjoni, on 24 April 2014 - 12:11 PM, said:

salam botek

 

tolong bagi hujah kenapa british?

 

Aku rasa botek suggest main tank british sebab dr tier 6 ko grind mmg enjoy la..

Pen tinggi sng nk deal dmg, mobility pon ok.. cuma masuk je t8 speed tank british ni jd slow sket..

 

 :great: speed dia xde la teruk sgt cuma x boleh main aggresive macam leo1/t62a

 

 

btw bagi yg mana x tahu nak amik prem tank mana (terutama yang baru main) boleh cuba matilda 4. pref MM + utk latih crew ussr med. kalau dapat MM baik macam ni la korang punya cred

 

Spoiler

 

 



Gunner7th #35 Posted 07 May 2014 - 09:29 AM

    Staff sergeant

  • Member
  • 21281 battles
  • 381
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-28-2013
tak mudah jgk main med tank ni. perlu berani menerima kritikan jika masih baru menceburinya. ia tak semudah HT/TD jd skill permainan sgt perlu berhati kerana armor tak sekuat HT atau sesetengah TD. org ckp noob? abaikan sj..cuba buat damage/kill sebanyak mgkn. kill musuh yg mempunyai hp rendah adalah keutamaan. jgn tumpukan pada musuh yg masih banyak hp kecuali situasi memerlukan anda berbuat demikian. skill medium bkn hanya pada kill/damage tetapi skill scout juga dpt bantu team anda menuju kearah kejayaan.

wakjoni #36 Posted 07 May 2014 - 02:06 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 15331 battles
  • 308
  • Member since:
    08-31-2012

akan ku cuba main mt uk...

 

kat mana nak tgk guide cara cara main mt yang betul?



Aiushtha #37 Posted 07 May 2014 - 04:33 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 27392 battles
  • 934
  • [OWL] OWL
  • Member since:
    01-09-2013
Lain medium tank, lain cara handle. Mari kita spesifikkan lagi. Cuba lihat T-62A. Tank yang paling digemari dalam clan war..
 

AKSSARAA #38 Posted 07 May 2014 - 09:42 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 20855 battles
  • 574
  • Member since:
    05-19-2012

View PostGunner7th, on 07 May 2014 - 09:29 AM, said:

tak mudah jgk main med tank ni. perlu berani menerima kritikan jika masih baru menceburinya. ia tak semudah HT/TD jd skill permainan sgt perlu berhati kerana armor tak sekuat HT atau sesetengah TD. org ckp noob? abaikan sj..cuba buat damage/kill sebanyak mgkn. kill musuh yg mempunyai hp rendah adalah keutamaan. jgn tumpukan pada musuh yg masih banyak hp kecuali situasi memerlukan anda berbuat demikian. skill medium bkn hanya pada kill/damage tetapi skill scout juga dpt bantu team anda menuju kearah kejayaan.


Betul2...Adela org yg bawa HT then mati kt tgh2 padang ni suke maki-maki kata org noob. Kita terima saja kritikan dgn hati terbuka moga2 org itu diberi lebih kesedaran. i ok bwk medium dari tier 5-9 je. Masuk tier 10, abes hilang OPness die. Maklumlah spotting i xbgus mcm abam gunner. :deer:


Edited by AKSSARAA, 07 May 2014 - 09:50 PM.


ForkUrEyes #39 Posted 07 May 2014 - 11:46 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012
Main med susah la. huhu. noob mcm saya kena byk pergi kelas belaja lg ni. Selalu main heavy dok brawl kat choke point, skg main med pun nak terbuat mcm tu jgk. Mmg mati la cite dy.

Hahahahahaha


Gunner7th #40 Posted 08 May 2014 - 07:56 AM

    Staff sergeant

  • Member
  • 21281 battles
  • 381
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-28-2013

View PostAKSSARAA, on 07 May 2014 - 09:42 PM, said:


Betul2...Adela org yg bawa HT then mati kt tgh2 padang ni suke maki-maki kata org noob. Kita terima saja kritikan dgn hati terbuka moga2 org itu diberi lebih kesedaran. i ok bwk medium dari tier 5-9 je. Masuk tier 10, abes hilang OPness die. Maklumlah spotting i xbgus mcm abam gunner. :deer:

:teethhappy: mungkin dia beranggapan main HT mcm main type59 kot. HT punya camo value mmg sgt2 teruk dan senang kene detect. bila lepak kat map open (walaupun dlm/blkg bush mmg mudah kene detect. psl dia ckp noob tu kebiasaannya player yg mati awal mmg akan salahkan team, lagi2 player yg rasa mereka unicum :confused:. Akssaraa juga OP guna med tank..tambah2 kalau guna HT lg la OP :rolleyes:






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users