Jump to content


How do I make or view replays?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

LiquidSnake #1 Posted 12 June 2014 - 06:19 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6984 battles
  • 1,184
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012

How do I make or view replays?

Follow these instruction to record your battles.

Step 1

Please change the "Enable Battle Recording" option to "All" in the General tab of the in-game settings:

Step 2 

In order to watch the game recording after a battle, please close the game client, then open the game client folder (default location: C:\Games\World_of_Tanks\) and find 'Replays' folder there. Battle recordings are stored in this folder.

Step 3

Run the battle recording file with an extension *.wotreplay (e.g. 20111223_1429_germany-H39_captured_himmelsdorf.wotreplay). If Windows information message appears saying that Windows cannot open this file, please choose:

'Select a program from a list of installed programs' and press 'OK' button:

Step 4

In the window that appears press 'browse' button:

Step 5

Find the 'WorldOfTanks.exe' file in the root folder of the game client (default location: C:\Games\World_of_Tanks\) and press 'Open':

Step 6

Press the 'OK' button in the 'Open with...' window (see above). In a few moments the replay of the previously recorded battle will show up. 

Please note that in order to watch the other recordings there is no need to repeat the above mentioned steps, just open the desired file.

Please do not forget to close the game client before running a WoT battle recording.

 


NaharArkwing #2 Posted 12 June 2014 - 08:19 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 14770 battles
  • 8,828
  • Member since:
    10-14-2012

View PostLiquidSnake, on 12 June 2014 - 06:19 PM, said:

Bagaimana untuk menonton rekod ulangan permainan.

Ikut arahan2 di bawah ini:

Langkah 1

Sila tukarkan pilihan "Enable Battle Recording" kepada "All" di tab 'General' di dalam 'Settings':

Langkah 2 

Untuk melihat rekod ulangan permainan anda, sila tutup client World of Tank anda, dan buka folder World of Tanks anda. (Lokasi asal: C:\Games\World_of_Tanks\) dan cari folder 'Replay'. Kesemua rekod permainan anda disimpan dalam folder ini.

Step 3

Klik pada file tersebut dan jalankan dengan extensi *.wotreplay (e.g. 20111223_1429_germany-H39_captured_himmelsdorf.wotreplay). Kalau mesej "Windows information" muncul yang menyatakan "Windows cannot open this file", sila pilih:

'Select a program from a list of installed programs' dan klik butang 'OK':

Step 4

Dalam tetingkap yg seterusnya, klik pada butang 'browse':

Step 5

Cari fail 'WorldOfTanks.exe' di dalam folder asal klien (lokasi asal: C:\Games\World_of_Tanks\) dan klik 'Open':

Step 6

Klik butang 'OK' dalam tetingkap 'Open with...'(lihat di atas). Dalam beberapa saat, klien akan memainkan rekod permainan tersebut. 

Peringatan: Untuk memainkan rekod permainan yang lain2, tidak perlu mengulangi langkah2 di atas. Hanya dwi-klik pada fail yang diingini.

Ingat, anda perlu log keluar dan tutup permainan World of Tank anda untuk menonton rekod ulangan permainan.

 

Versi Melayu.

 

Terjemahan Abg Scout, NaharArkwing


Resurrected, and battle ready.


LiquidSnake #3 Posted 12 June 2014 - 08:30 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6984 battles
  • 1,184
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012

Wow terima kasih banyak!

Bagus ada orang tolong terjemahkan ni~

 

Cheers,

LiquidSnake.



NaharArkwing #4 Posted 12 June 2014 - 08:50 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 14770 battles
  • 8,828
  • Member since:
    10-14-2012

View PostLiquidSnake, on 12 June 2014 - 08:30 PM, said:

Wow terima kasih banyak!

Bagus ada orang tolong terjemahkan ni~

 

Cheers,

LiquidSnake.

Sama2.

Lagipun ini dalam komuniti kita, jadi lebih afdal dalam Bahasa Malaysia.


Resurrected, and battle ready.


LiquidSnake #5 Posted 12 June 2014 - 08:54 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6984 battles
  • 1,184
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012

Ya betul tu, kekadang tak sempat nak alih bahasa disebabkan ada kerja-kerja lain. Terima kasih lagi sekali.

 

Sekian,

LiquidSnake.



kaizoku #6 Posted 15 September 2014 - 08:43 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 29186 battles
  • 264
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-04-2012
Tlg translate bahasa jawa please.
"A soldiers best weapon is courage"

 

Axscler #7 Posted 15 September 2014 - 09:25 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 19658 battles
  • 284
  • Member since:
    06-07-2012

View Postkaizoku, on 15 September 2014 - 12:43 PM, said:

Tlg translate bahasa jawa please.

 

jgn kacau orang kaisuku -_-

RIP stats


amade #8 Posted 01 November 2014 - 09:43 AM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,897
  • Member since:
    03-08-2012
Tunggu, gua mintak nenek gua translate kan ke jawa ;-)


fact3 #9 Posted 01 November 2014 - 09:42 PM

    Private

  • Member
  • 5976 battles
  • 8
  • [RAD-3] RAD-3
  • Member since:
    10-29-2013

wot 9.3 dah x boleh play replay dari version lama?



KiSa_KeyPas_MY #10 Posted 15 May 2017 - 07:50 AM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 23570 battles
  • 184
  • [HERO] HERO
  • Member since:
    07-28-2012
LS, mcm mane nk tgk replay yg lama2 ye? dan utk client sekarang, dia bole play replay yg version mana? 

amade #11 Posted 15 May 2017 - 10:21 AM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,897
  • Member since:
    03-08-2012

View PostKiSa_KeyPas_MY, on 15 May 2017 - 07:50 AM, said:

LS, mcm mane nk tgk replay yg lama2 ye? dan utk client sekarang, dia bole play replay yg version mana? 

 

Replay yang lama tak boleh ditonton melainkan anda ada client versi lama. Jadi, kalau ada apa-apa replay bagus yang mahu disimpan, disaran untuk buat video (guna aplikasi seperti Fraps, Nvidia Share, etc) daripada replay tersebut sebelum WoT versi baru keluar dan membuatkan replay tersebut tidak boleh dimainkan.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users