Jump to content


Experiencing connectivity issues? Read this first

latency

  • Please log in to reply
270 replies to this topic

Ezz #21 Posted 24 June 2014 - 03:21 PM

    How many flipping posts do I need to get past Major?

  • Beta-Tester
  • 64196 battles
  • 35,265
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    07-17-2012

View PostMagicalFlyingFox, on 24 June 2014 - 05:20 PM, said:

It goes to melbourne, adelaide, perth, then spends 2 seconds in singapore.

Incidentally, i jumped on last night and it was about 140ms using TPG in sydney... have you checked recently?


Who the [edited] are you? Get Spoofed! "wouldn't be a proper WG balance change if they didn't [edited] something up after all "

>9000 cynicism brought to you by P2W, RIP Balance and the Cartoon Connection

Currently moderating your English speaking community : AALGMadibaCenturion_NZ, Elite911, Moonbase Patrol Copter 7

R. Pubbie: "why are all PBKAC players so rude, arrogant and nasty? and why do Mods favor them?"


MagicalFlyingFox #22 Posted 24 June 2014 - 04:49 PM

    Destroyer of Tier 6 CW

  • Beta-Tester
  • 30437 battles
  • 13,311
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    10-03-2012

View PostEzz, on 24 June 2014 - 05:21 PM, said:

Incidentally, i jumped on last night and it was about 140ms using TPG in sydney... have you checked recently?

Nope. Might try it out again later.

 

Sounds good, that's what I used to normaply get when everything was all fine and dandy.


http://www.theuselessweb.com/

 A. Guy on 02 June 2018 - 12:40 AM, said:

Destroyer of Tier 6 CW... says it all about you.


Furious007 #23 Posted 25 June 2014 - 10:29 AM

    Sergeant

  • Member
  • 8898 battles
  • 100
  • Member since:
    04-25-2013

Hi,

 

I have some information that might help Wargaming and people that ( like my self ) have been experiencing increased latency ( 100ms + over what is normal ) . I've been in contact with a few people from Telstra who have ties in Telstra Global who have found out that anyone from Australia that uses this router ( xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com [27.111.222.107]  ) to play WOT will be having increased latency issue.

 

The point of this post is to get someone from Wargaming to have a look at this and get on the back of Equinix since it's there router after all. Also i will post the email i got from the Telstra person but I'm not going to give a name.

 

(TG = Telstra Global )

TG have actually forwarded this issue to equinix. They believe the issue is sitting with them.

Unfortunately I don't think there's going to be any quick fix for this but at least we've highlighted the fact that a lot of Telstra wholesale ISPs are experiencing higher latency than Bigpond/TID retail customers.

I hope we get some traction on this as I can definitely understand how annoying this would be as a gamer myself. I'm hoping this isn't by design as the same issue has been raised a number of times over the last few years. Unfortunately I don't have much visibility in the TG network (used to be REACH). Even though both are owned by Telstra now they are still seperate entities and it makes it harder now that the fault has gone through to equinix - apparently the latency spikes start at their WAN IP. I will ask for an update soon and let you know.

 

I've only got the first address in your trace and not the source so they may not be able to see the latency towards that IP. I might ask you for your IP address if they need it. I'll understand if it's not something you would like to provide but I can give you my official Telstra mail if it would help.

I've given this issue to our L3 TID Customer assurance team who deal with these things more so than I. They can chase this up with other ISPs affected. I'm in L3 TID Operations so I'm more focused on the infrastructure.

 

 



Gelian11 #24 Posted 25 June 2014 - 06:11 PM

    Private

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    06-25-2014

guys hlp runtime error

 

R6002

-floating point support not loaded?????? 



Evil_Stench_4U #25 Posted 01 July 2014 - 02:33 AM

    Corporal

  • Member
  • 17328 battles
  • 31
  • Member since:
    10-09-2012

Well my testing tonight, during a completely 999 game, showed that between Quinix and Wg-Slave, they set a Ttl (time to live)of only 1.

Now yes, that may be only one hop, however, when the server gets busy, this value can easily time out, your packet be lost and lagg is our result.

Tends to explain why servers are almost un-playable, whenever a new update, big event weekend or like is running, with so many low ping clients pushing the Quinix hardware, and WG servers much harder!

Please investigate this further!

My entire game was spent with 999 ping, whilst also looking at a steady stream of "Time to Live Exceeded" errors, you guessed it, between Quinix hop (xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com included) and WG servers!

All the while i had a reported ping, of between 112 to 120ms, to the WG servers, as shown by tracert.

Also of interest is that they set a Ttl value of only 128 from WG servers to Australia, where telstra sets the return packets to 243, giving it far more time before a Ttl timeout.

Big problem with this Wargaming, is that the value 128 is used for "restricted to the same continent."

Guess what, WE ARE IN  Australia, and require the use of 255, which is for unrestricted, cross continent packet transmissions!

No wonder i dont get outlines, or tanks spotted when i should, the packets time out and never end up arriving.

 

Red Text. Colour changed, warning issued.

 

Please note red font colour is reserved for use by WG staff and moderators

 

~Bartlett

 


Here i sit, broken hearted, most of map, left scout un-charted. My team has left, to find their rock, to sit and camp, not kill that foch.

Yes i am bald, have a bruised forehead, and am unsure how so many bad tankers made it to level 8, let alone 10. Death to the bot runners!


mit_faust #26 Posted 02 July 2014 - 04:17 PM

    Private

  • Member
  • 32541 battles
  • 6
  • [-1AR-] -1AR-
  • Member since:
    12-29-2012

From the last couple of posts it appears as though xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com has been set up for domestic Singapore use.  Why are we (Australia+) being routed through this server?  

I have been experiencing the same lag issues; as reported by ping-plotter - 140ms to xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com, another 140ms to WOT, for a total of 280+.  

As a temporary solution I decided to trial WTFast.  Bingo, back to 140ms ping.  Strangely enough this program does not give you the option of routing through SG2.  From this, I am assuming that the fact that SG2 is set up for domestic Singapore use, is not a secret.

Can anybody offer any guidance on how to change the route for WOT?

Alternatively, fix xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com? 

 



erkle64 #27 Posted 13 July 2014 - 03:58 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 13703 battles
  • 40
  • Member since:
    07-12-2012
I can confirm that xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com is causeing the packet loss.

Tanitha #28 Posted 17 July 2014 - 08:49 PM

    WOT Producer

  • Administrator
  • 4478 battles
  • 7,913
  • [WG] WG
  • Member since:
    02-16-2012

View PostMagicalFlyingFox, on 24 June 2014 - 03:20 PM, said:

Mine went to Chicago before heading to singapore once.

 

That was great. About 3 second delay.

 

It goes to melbourne, adelaide, perth, then spends 2 seconds in singapore. *as of right now

 

 

No, ping is measures in milliseconds,

So 300 ping is high, and that's 1/3rd of a second. Our servers dont allow players to login if their pings are over about 800,  8/10th of a second.

 

Since pings are so low in real time.. increased ping by routing through USA, means little compared to getting lag from a traffic jam between AUS and Singapore.

If there is big traffic jams on a cable, your isp may route you through usa to avoid that.. higher pings, less lag/packet loss = a better alternative during that time..

Regards
Tan.


 

Feel free to like my Wargaming Facebook Page WGTanitha

 

 


Boothman #29 Posted 21 July 2014 - 10:18 PM

    Private

  • Member
  • 8989 battles
  • 2
  • Member since:
    04-27-2014

Good evening,

I have been having problems that started last night.  I cannot control the tanks so I drovwe over cliffs etc because it won't stop and then takes seconds to respond then over compensates.  Very frustrating.  Like you Tanitha I live in Perth but no idea where my internet goes.  My isp details are:

~~IP Address:

110.175.171.80

City:

perth

State/Region:

western australia

Country Code:

au

Postal Code:

6003

ISP:

tpg internet pty ltd.

Time Zone:

+08:00 UTC/GMT

Latitude:

-31.9522

Longitude:

115.8614

 

I tried to use the cmd but tracert did not respond.  I use ping plotter and I have attached the feedback tonight.

Host Information
1, -------------- ,192.168.0.1
2, -------------- ,10.20.21.95
3,per-pow-stg-csw2-po-2.tpgi.com.au,202.7.175.109
4,per-pow-stg-crt2-port-channel-2.tpgi.com.au,202.7.190.113
5,syd-sot-ken-crs2-ge-0-2-0-2.tpgi.com.au,203.29.135.93
6,203-219-35-3.static.tpgi.com.au,203.219.35.3
7,216.156.100.157.ptr.us.xo.net,216.156.100.157
8,206.111.7.6.ptr.us.xo.net,206.111.7.6
9,sjo-bb1-link.telia.net,80.91.253.21
10,ash-bb4-link.telia.net,213.155.130.212
11,ash-b2-link.telia.net,213.155.133.229
12,wargaming-ic-302632-ash-b2.c.telia.net,213.248.94.134
13, -------------- ,92.223.118.163
14,,-
--- Destination not reached in selected sample set ---

Sample Information
"7/21/2014 9:32:52 PM",0,239,257,193,219,259,N/A,713,684,743,996,970,938,*
"7/21/2014 9:33:07 PM",0,656,671,583,596,610,781,762,737,801,750,775,*,*
"7/21/2014 9:33:22 PM",0,256,274,292,370,375,574,550,511,571,639,647,657,*
"7/21/2014 9:33:37 PM",0,462,525,436,463,497,691,653,613,680,639,603,561,*
"7/21/2014 9:33:52 PM",0,767,785,694,713,767,992,*,*,961,942,906,*,*
"7/21/2014 9:34:07 PM",0,294,310,218,238,197,375,357,361,439,435,759,719,*
"7/21/2014 9:34:22 PM",0,315,393,359,454,452,*,785,799,862,832,800,760,*
"7/21/2014 9:34:37 PM",0,284,306,480,548,532,701,672,631,728,793,807,772,*
"7/21/2014 9:34:52 PM",0,542,554,775,815,*,*,995,943,*,976,942,928,*
"7/21/2014 9:35:07 PM",0,523,619,525,546,570,759,739,806,840,801,789,775,*
"7/21/2014 9:35:22 PM",0,235,306,297,319,327,554,530,561,667,658,677,667,*
"7/21/2014 9:35:37 PM",0,295,360,269,286,247,*,374,376,456,440,505,465,*
"7/21/2014 9:35:52 PM",0,558,570,484,569,552,747,740,700,763,756,*,747,*
"7/21/2014 9:36:07 PM",0,282,378,325,418,436,*,727,709,750,810,809,795,*
"7/21/2014 9:36:22 PM",0,150,205,114,145,230,392,373,454,570,532,563,586,*
"7/21/2014 9:36:37 PM",0,479,572,487,499,485,*,619,581,*,687,765,726,*
"7/21/2014 9:36:52 PM",0,139,181,144,195,191,366,332,334,508,467,536,495,*
"7/21/2014 9:37:07 PM",0,91,140,89,143,137,*,405,377,717,679,671,715,*
"7/21/2014 9:37:22 PM",0,413,425,339,411,433,*,597,*,*,770,743,810,*
"7/21/2014 9:37:37 PM",0,303,315,236,364,403,*,541,559,596,560,560,573,*
"7/21/2014 9:37:52 PM",0,254,324,235,250,*,401,374,334,404,400,400,403,*
"7/21/2014 9:38:07 PM",0,631,674,581,596,601,843,*,*,823,784,748,708,*
"7/21/2014 9:38:22 PM",0,481,497,412,426,386,556,521,480,517,657,622,608,*
"7/21/2014 9:38:37 PM",0,235,249,159,177,180,*,635,680,750,737,700,715,*
"7/21/2014 9:38:52 PM",0,89,153,75,103,153,312,411,370,477,437,404,388,*
"7/21/2014 9:39:07 PM",0,508,539,453,467,431,615,591,553,*,980,999,957,*
"7/21/2014 9:39:22 PM",0,194,247,177,196,231,*,423,384,417,434,451,582,*
"7/21/2014 9:39:37 PM",0,539,630,591,611,592,800,779,741,859,*,835,*,*
"7/21/2014 9:39:52 PM",0,594,606,566,583,*,*,716,*,745,710,723,730,*
"7/21/2014 9:40:07 PM",0,324,363,338,455,421,596,611,648,*,739,779,745,*
"7/21/2014 9:40:22 PM",0,468,480,523,595,*,740,703,*,*,746,*,741,*
"7/21/2014 9:40:37 PM",0,400,464,429,476,504,745,733,773,863,841,862,830,*
"7/21/2014 9:40:52 PM",0,325,402,322,341,383,*,650,613,675,637,616,575,*
"7/21/2014 9:41:07 PM",0,417,439,423,439,475,646,635,*,809,768,837,856,*
"7/21/2014 9:41:22 PM",0,487,506,448,481,466,645,690,679,719,733,*,717,*
"7/21/2014 9:41:37 PM",0,456,539,481,*,*,*,747,708,776,748,717,676,*
"7/21/2014 9:41:52 PM",0,644,662,654,*,*,874,824,797,920,867,834,795,*
"7/21/2014 9:42:07 PM",0,290,381,295,308,280,*,382,426,466,532,499,462,*
"7/21/2014 9:42:22 PM",0,349,413,417,435,440,*,600,588,630,610,652,640,*
"7/21/2014 9:42:37 PM",0,290,304,247,339,414,*,561,521,566,607,596,566,*
"7/21/2014 9:42:52 PM",0,275,286,278,324,391,545,538,507,553,530,501,464,*
"7/21/2014 9:43:07 PM",0,317,329,244,321,366,613,575,535,653,646,719,682,*
"7/21/2014 9:43:22 PM",0,306,324,235,265,247,408,374,333,481,438,406,392,*
"7/21/2014 9:43:37 PM",0,385,452,471,562,529,787,749,740,783,745,762,725,*
"7/21/2014 9:43:52 PM",0,608,651,614,714,679,871,831,868,1002,962,925,931,*
"7/21/2014 9:44:07 PM",0,439,480,393,439,576,*,879,841,892,916,878,944,*
"7/21/2014 9:44:22 PM",0,178,192,153,221,247,416,428,445,577,536,505,492,*
"7/21/2014 9:44:37 PM",0,312,363,327,371,404,585,554,528,594,642,668,710,*
"7/21/2014 9:44:52 PM",0,596,781,686,763,*,934,902,867,906,869,*,*,*
"7/21/2014 9:45:07 PM",0,366,376,303,316,303,*,519,645,737,725,771,789,*
"7/21/2014 9:45:22 PM",0,226,297,234,262,237,*,670,656,796,841,809,770,*
"7/21/2014 9:45:37 PM",0,563,587,554,623,596,*,824,786,858,840,805,818,*
"7/21/2014 9:45:52 PM",0,697,710,705,730,*,*,831,817,886,871,862,828,*

 

I hope you can help as it is a great game being spoiled.



erkle64 #30 Posted 22 July 2014 - 04:04 AM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 13703 battles
  • 40
  • Member since:
    07-12-2012
Not a good idea to give your IP address and trace route in public, use support tickets.  But they won't do anything about it anyway, this thread is just a smoke screen to get you to wait a couple weeks before complaining again.

PokerLianSG #31 Posted 24 July 2014 - 09:45 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 19691 battles
  • 517
  • Member since:
    05-05-2012

Just back from holidays and dont know exactly what you changed, but its pretty unplayable for me now.

 

Going from 120-140 ping max to 250-300 ping all the time I can just about live with as I played 10,000 games on the US server with 330 ping.

 

Its the constant spikes up to 1000+ I am getting however make for difficulty driving, aiming and even seeing tanks.

 

Showing the same big spike at xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com as mentioned above.

 

Why did we change WG?


Rubber duckie, come back to me please.


goldenpho3nix #32 Posted 28 July 2014 - 01:03 AM

    Sergeant

  • Member
  • 14000 battles
  • 149
  • Member since:
    07-29-2013

Hey WG Team,

 

Just want to let you know according to this report among the problematic routers that is giving our player base issues can be found at http://www.dslreports.com/routerwatch

 

Among those ntt.net has always been giving us problems and specifically as-2.r21.newthk02.hk.bb.gin.ntt.net but I'm not sure how WG can help fix this issue or us for that.

 

Hope this helps if at all.



paindude #33 Posted 29 July 2014 - 10:09 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 30715 battles
  • 155
  • [TCM] TCM
  • Member since:
    10-03-2012

reason: protection from "multiple client server" calls

 

WTF is this? happened twice now

 



Tanatus #34 Posted 29 July 2014 - 02:05 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 34549 battles
  • 211
  • [HB] HB
  • Member since:
    09-30-2012

What did they do ?

Many of my friends including me got this increase in ping to 300 +

Funny thing is that even in NA, we had lesser ping i.e only 250 ms with no lag..

My ISP may have issue at someone point of day but not 24 x 7..It is now always 300 ms + lag or WITHOUT lag but still 300 ms sux..When you are used to smooth 90 ms

Lag is not issue for me but high ping is ! WTFast expired *Sigh*

Does anyone know any other software to reduce the MS ? 



Otis_Driftwood #35 Posted 31 July 2014 - 06:35 PM

    Private

  • Member
  • 22490 battles
  • 7
  • Member since:
    03-26-2013

I just used the world of tanks uninstall software no ping issues anymore.

i wish you all the best of luck getting your games running well because it seems that this issue will never be fixed ever.



slingy #36 Posted 01 August 2014 - 09:56 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 9273 battles
  • 340
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    09-16-2012

I like how the ping jumps up 60ms inside your data centre.


Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.37]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms
  2     4 ms     4 ms     4 ms
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     5 ms     4 ms     4 ms  g1-3-3-548.akcr10.global-gateway.net.nz [122.56.118.93]
  6     4 ms     4 ms     4 ms  ae0-10.tkbr12.global-gateway.net.nz [203.96.120.105]
  7    28 ms    28 ms    27 ms  xe4-1-0.sebr1.global-gateway.net.nz [122.56.127.90]
  8    84 ms    84 ms    84 ms  so4-0-0.phbr2.global-gateway.net.nz [122.56.127.34]
  9   133 ms     *      132 ms  starhub.phbr2.global-gateway.net.nz [203.96.66.150]
 10   133 ms   133 ms   133 ms  203.118.15.186
 11   131 ms   133 ms   132 ms  203.118.15.254
 12   132 ms   133 ms   132 ms  203.117.163.142
 13   133 ms   133 ms   158 ms  xe-0-1-0.gw401.sg1.ap.equinix.com [27.111.222.102]
 14   132 ms   132 ms   133 ms  xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com [27.111.222.107]
 15   176 ms   167 ms   170 ms  27.111.214.82
 16   195 ms   196 ms   185 ms  wotsg1-slave-37.worldoftanks.sg [92.223.16.37]



davidquah #37 Posted 02 August 2014 - 11:40 AM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 53400 battles
  • 87
  • [CZARS] CZARS
  • Member since:
    06-23-2012

 

i been getting horrible packet losses when in game.

funny thing, they don't happen when i am in garage.

 



Hazza #38 Posted 05 August 2014 - 08:30 PM

    Captain

  • Beta-Tester
  • 20210 battles
  • 1,124
  • [RSM] RSM
  • Member since:
    09-19-2012
The amount of lag in the last 3 days is BS. It isn't my ISP it is WG.

PokerLianSG #39 Posted 06 August 2014 - 11:46 AM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 19691 battles
  • 517
  • Member since:
    05-05-2012

So my ticket got closed with nothing

"We did forward your test result to our relevant connection specialist. But, unfortunately, there is nothing we could for your connection. 

As a game company, the only thing we could do is try to optimize your return path from our server to your location, we can't optimize the path from your location to our server which is set by your local ISP. This is the reason why our help sometimes is limited. 

In this moment, we could only suggest you to contact your local ISP for further assistance."

 

 

My ISP has said its WG after getting my tracert and looking at others going the same routing....that dont seem to hang up at xe-1-1-1.gw401.sg2.ap.equinix.com [27.111.222.10
7]

 

 

Really need some help from someone to at least tell me where I need to point the finger at!!

 

Game is pretty unplayable and relying entirely on LUCK at the moment to win.

 

 

 


Rubber duckie, come back to me please.


Rikkuzen #40 Posted 08 August 2014 - 10:56 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 12292 battles
  • 31
  • Member since:
    03-19-2012
How many days does my ticket need to be replied to? -.- Been 4 now still no reply. Past 3 days I got 250ping now it's 300.

My average ping before was 90-100.





Also tagged with latency

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users