Jump to content


semangat satu malaysia dalam game.

malaysia patriotik merdeka

  • Please log in to reply
198 replies to this topic

wak_parjo #181 Posted 06 January 2015 - 09:45 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 24410 battles
  • 30
  • [SMT] SMT
  • Member since:
    05-16-2012
bertahun tak singgah..slmat thn baru..sy org baru..

Dewata #182 Posted 07 January 2015 - 01:54 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 20881 battles
  • 113
  • [DOTM] DOTM
  • Member since:
    05-28-2012

View Postwak_parjo, on 06 January 2015 - 09:45 PM, said:

bertahun tak singgah..slmat thn baru..sy org baru..

 

selamat taon baru utk org baru miahahaha

                                      

Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win. - Sun Tzu


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #183 Posted 13 February 2015 - 03:18 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 15642 battles
  • 151
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

Selamat Sejahtera dan salam 1 Malaysia,Teringin nak tengok topic WoT  forum niehh meriah balik,kalau boleh apa salahnya kita bincang sikit pasal alliance,aku tengok dekat Global Map,byk  clan 2 Australia,New Zealand dan juga negara lain bentuk satu alliance menggunakan clan colour yang sama,seragam jew aku tengok,dah semakin goyah clan 2 Thailand dan Vietnam tuhh :)

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

HEROS ARE RECRUITING,PM ME OR MY OFFICERS IF YOU ARE INTRESTED!


Edited by Panzer_Assasin1999, 13 February 2015 - 03:18 PM.


CatOnFirez #184 Posted 13 February 2015 - 04:17 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

Hi,

 

Saya alu-alukan semua pemain Malaysia untuk berkongsi pendapat dan komen menggunakan forum ini.

 

Sekian,

LiquidSnake.



HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #185 Posted 13 February 2015 - 04:35 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 15642 battles
  • 151
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

View PostLiquidSnake, on 13 February 2015 - 08:17 AM, said:

Hi,

 

Saya alu-alukan semua pemain Malaysia untuk berkongsi pendapat dan komen menggunakan forum ini.

 

Sekian,

LiquidSnake.

 

Thank you admin,saya sekadar berikan cadangan jer :)

NaharArkwing #186 Posted 13 February 2015 - 04:38 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17108 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostPanzer_Assasin1999, on 13 February 2015 - 03:18 PM, said:

Selamat Sejahtera dan salam 1 Malaysia,Teringin nak tengok topic WoT  forum niehh meriah balik,kalau boleh apa salahnya kita bincang sikit pasal alliance,aku tengok dekat Global Map,byk  clan 2 Australia,New Zealand dan juga negara lain bentuk satu alliance menggunakan clan colour yang sama,seragam jew aku tengok,dah semakin goyah clan 2 Thailand dan Vietnam tuhh :)

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________

HEROS ARE RECRUITING,PM ME OR MY OFFICERS IF YOU ARE INTRESTED!

 

Diaorg dah penat tengok player VN bolot goldpot dan farming free2 camtu jer, menyebabkan apa2 landing tidak berapa menguntungkan. Tu la diaorg pakat nak goyahkan clan VN, dan kembalikan CW map pada sebelumnya. 

Resurrected, and battle ready.


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #187 Posted 13 February 2015 - 05:44 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 15642 battles
  • 151
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

View PostNaharArkwing, on 13 February 2015 - 08:38 AM, said:

 

Diaorg dah penat tengok player VN bolot goldpot dan farming free2 camtu jer, menyebabkan apa2 landing tidak berapa menguntungkan. Tu la diaorg pakat nak goyahkan clan VN, dan kembalikan CW map pada sebelumnya. 

 

bagus tuhh...bersatu kita teguh,bercerai kita roboh :sceptic:

HERO_ShaN_MY #188 Posted 17 February 2015 - 09:47 AM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 55433 battles
  • 48
  • [HAV0K] HAV0K
  • Member since:
    07-01-2013

Hehehe.. apa2 pn kami hentam je .. mana map rase2 nk serang kmi serang.. :izmena:
menang kalah belakang cerita.. :trollface:
Yang penting members dlm pasukan happy and enjoy bersama berperang dlm 1 pasukan. :bajan:
Bak kata kurt " SANTAI " :B
 

And for any of MY clans yg ada perlukan pertolongan pihak kami dlm CW .. just calling us anytime and we will try to help what we can :justwait:

Kmi just clan Underdog yg sedang belajar , berkembang and sometimes berbisa ... hehe  :bush:



meta69 #189 Posted 17 February 2015 - 09:57 AM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 8387 battles
  • 754
  • Member since:
    06-08-2012

View PostShanBondToKiLL, on 17 February 2015 - 09:47 AM, said:

Hehehe.. apa2 pn kami hentam je .. mana map rase2 nk serang kmi serang.. :izmena:
menang kalah belakang cerita.. :trollface:
Yang penting members dlm pasukan happy and enjoy bersama berperang dlm 1 pasukan. :bajan:
Bak kata kurt " SANTAI " :B
 

And for any of MY clans yg ada perlukan pertolongan pihak kami dlm CW .. just calling us anytime and we will try to help what we can :justwait:

Kmi just clan Underdog yg sedang belajar , berkembang and sometimes berbisa ... hehe  :bush:

 

Dah boleh coordinate attack dan landing di global map sama-sama dah tuuu. Nanti borak dgn kurt dlm TS :)

Edited by meta69, 17 February 2015 - 09:59 AM.

WoT Malaysia Channel [link]

 

 

WoWS Malaysia Channel [link]


HERO_ShaN_MY #190 Posted 17 February 2015 - 10:26 AM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 55433 battles
  • 48
  • [HAV0K] HAV0K
  • Member since:
    07-01-2013

View Postmeta69, on 17 February 2015 - 09:57 AM, said:

 

Dah boleh coordinate attack dan landing di global map sama-sama dah tuuu. Nanti borak dgn kurt dlm TS :)

 

Yups..!!

Kurt can call me anytime and we also in same TS maa.. :)

CatOnFirez #191 Posted 24 February 2015 - 12:54 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

View Postmeta69, on 17 February 2015 - 09:57 AM, said:

 

Dah boleh coordinate attack dan landing di global map sama-sama dah tuuu. Nanti borak dgn kurt dlm TS :)

 

Macam pernah nampak avatar tu, Iceman ke?

 

Usaha yang bagus bagi menyelaraskan clan-clan Malaysia agar lebih bersatu dan teguh. 



Irken_Kimi97 #192 Posted 01 March 2015 - 08:50 PM

    Corporal

  • Member
  • 3750 battles
  • 47
  • [MVPJR] MVPJR
  • Member since:
    12-02-2012
Masalahnya, sy tgk clan2 tempatan sume nak ade at least  Tier X. Diorang igt nak dptkan Tier X tu mcm senang? Aq nie yg dah 3 thn main WoT tp aq blum dpt pun beli Tier X. Aq cume dpt beli Tier VI jer. Tp aq heran gak camne player2 MY senang2 jer dpt Tier X sdngkan aq cume dpt beli Tier VI jer, itu pun lpas 3 thn berusaha.

NaharArkwing #193 Posted 01 March 2015 - 09:19 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17108 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

3 tahun dgn battlecount camtu. Nampak sangat jarang2 main.

Abg ilek jer ni?

 

Kimi, kebanyakkan diaorg adalah dari server NA, dpt transfer account ke SEA, sesetengah yg terer giler 'grinding', sedikit yg jadik 'wallet warrior' dan jrg2 ada yg beli account dari player VN.

Yg Kimi leh buat adalah bersabar. Mcm peribahasa 'Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit'.

 

Nk jln cepat, beli IS6/JT88, farm kredit dgn benda tuh.


Resurrected, and battle ready.


meta69 #194 Posted 01 March 2015 - 09:27 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 8387 battles
  • 754
  • Member since:
    06-08-2012

View PostIrken_Kimi97, on 01 March 2015 - 08:50 PM, said:

Masalahnya, sy tgk clan2 tempatan sume nak ade at least  Tier X. Diorang igt nak dptkan Tier X tu mcm senang? Aq nie yg dah 3 thn main WoT tp aq blum dpt pun beli Tier X. Aq cume dpt beli Tier VI jer. Tp aq heran gak camne player2 MY senang2 jer dpt Tier X sdngkan aq cume dpt beli Tier VI jer, itu pun lpas 3 thn berusaha.

 

Bukan semua. Clan tempatan yg memerlukan tier X hanyalah clan yang fokus pada Clan War. Kita juga ada Clan separa serius dan kasual, juga clan yg hanya fokus pada tournament.

 

Boleh lah cari clan yang memerlukan player secara kasual. Kena rajin sikit bertanya / browsing / baca deskripsi clan.

 

Kalau tak jumpa jugak, mari ler join Channel terbuka Malaysia di sini. Boleh berbual-bual dgn player MY pelbagai clan, sambil menge-tank :)


WoT Malaysia Channel [link]

 

 

WoWS Malaysia Channel [link]


ForkUrEyes #195 Posted 02 March 2015 - 05:29 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

View PostIrken_Kimi97, on 01 March 2015 - 08:50 PM, said:

Masalahnya, sy tgk clan2 tempatan sume nak ade at least  Tier X. Diorang igt nak dptkan Tier X tu mcm senang? Aq nie yg dah 3 thn main WoT tp aq blum dpt pun beli Tier X. Aq cume dpt beli Tier VI jer. Tp aq heran gak camne player2 MY senang2 jer dpt Tier X sdngkan aq cume dpt beli Tier VI jer, itu pun lpas 3 thn berusaha.

 

Fokus kat satu line je dulu. Main je line tu sampai la dpt tier X. Main byk2 line dlm satu masa mmg berjanggut la nak dpt tier X.

Hahahahahaha


NaharArkwing #196 Posted 02 March 2015 - 05:40 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17108 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostForkUrEyes, on 02 March 2015 - 05:29 PM, said:

 

Fokus kat satu line je dulu. Main je line tu sampai la dpt tier X. Main byk2 line dlm satu masa mmg berjanggut la nak dpt tier X.

 

Nasihat baik gak pada chek abe nih. Che abe akn ingat.

Resurrected, and battle ready.


monkeydlutfy #197 Posted 25 March 2015 - 07:27 PM

    Private

  • Beta-Tester
  • 51390 battles
  • 3
  • [TOM] TOM
  • Member since:
    07-11-2012
hahaha..yg susahnya kadang nak kenal gamer tu dari Malaysia.pasal mojoriti kita tulis dlam bahasa inggeris,kalau gamer viatnam biasa dia org chat pakai bahasa dia org,pasal tu dia org senang tau gamer2 mereka.tu yg kadang ada repon inglish please.hehehe. .kalau sya lak klau  rasa nak chat guna dua2 bahasa.hahahahahahhahahaa.jadi kalau ada respon dlam BM.maknanya saya tau gamer tu org Malaysia.klau dia ckap indon maknanya dari indonisia le player tu.hehehhee.tak pon tgok bendera kat kereta tank..tapi bukan semua tank lak ada bendera..

fidzul1983 #198 Posted 26 April 2015 - 02:47 PM

    Private

  • Beta-Tester
  • 25079 battles
  • 8
  • Member since:
    06-19-2012

saya bkn tak nak join clan malaysia, tp mulut tu tak leh kontrol. main lepas je. so ati rasa tak syok la nak join clan caci maci nie, lg bila cw bawak geng dia je, tak macam clan lain tukar2. yg dah main bg turn lak yg blum main. baru best

 



CatOnFirez #199 Posted 30 April 2015 - 06:24 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

Kalau boleh elakkan caci maki dalam game sebab boleh dikenakan tindakan tata tertib jika anda direport.

Ingatlah main game untuk berseronok, kalau dah sampai marah sehingga ke tahap caci maki, maka eloklah berehat sebentar~







Also tagged with malaysia, patriotik, merdeka

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users