Jump to content


Koleksi keta kebai Lizardian


  • Please log in to reply
84 replies to this topic

Monklizard #1 Posted 06 October 2014 - 10:05 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
Spoiler

Aku tak bapa pasti nama tul Tiger Tank nie... er... Ber....berge...berger....Bergepanzer VI Ausf. E... atau... Bergetiger... ya baru aku ingat.... khas tuk recover keta kapcai... atau rosak. Kalo WG apply tank nie tuk none combat nyar.... support unit dalam battle nie... nanti imba leh jadi... no limit repair... keta rosak? mai kat beliau... repai abih sumer... tapi HP tak kan nyar,,,

 

 

Attached Files

  • Attached File   Tiger and leopard.jpg   146.68K

Edited by Monklizard, 06 October 2014 - 10:14 PM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #2 Posted 06 October 2014 - 10:58 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 14770 battles
  • 8,828
  • Member since:
    10-14-2012
Mak aih Monk... loghat beno eh? Sampe aq pun tok paho pe yek ko sebut2. Hue.

Resurrected, and battle ready.


Monklizard #3 Posted 06 October 2014 - 11:01 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
ada loghat ar? soweeey... terguna byk gak loghat Kedah... heh heh

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #4 Posted 06 October 2014 - 11:41 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 14770 battles
  • 8,828
  • Member since:
    10-14-2012

Takper. Loghat pung loghat yek.

 

Nampknya nak kena expect banyak fanart la gamaknya...


Resurrected, and battle ready.


Monklizard #5 Posted 06 October 2014 - 11:55 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

seken (second) lak~ The Funkerlied~  atau... ~We are Radio Operator~ rajin gak dengaq lagu nie... lagi lagi aku bawak sumer jenih Panther series dalam random battle... termasuk Jagg Panther

 

Attached Files

  • Attached File   Funkerlied.jpg   153.72K

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #6 Posted 10 November 2014 - 09:29 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Hari Peringatan... atau Remembrance Day...aku tak pasti tarikh betui dia brapa... 13 November? atau 16 November untuk Volkstrauertag (Germany Mourning Day ).  Since garage da berubah... so aku lukih skit hari peringatan... cuma... berlainan skit... dari kiri nyar Wehrmacht nyar simbol... dan kanan lak RIAH Army (dalam komik aku).

 

Bunga Poppy tak brapa cantik sangat... tapi aku akan improve lagi...

 

Spoiler

 

 

Attached Files

  • Attached File   Ex Wehmarcht unit 3.jpg   30.39K

Edited by Monklizard, 18 November 2014 - 02:54 AM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Irken_Kimi97 #7 Posted 16 November 2014 - 12:05 AM

    Corporal

  • Member
  • 3749 battles
  • 46
  • [MVPJR] MVPJR
  • Member since:
    12-02-2012
Aq pun ade gak lukis tank, jet ngan kapal perang bnyk2.

Monklizard #8 Posted 16 November 2014 - 01:39 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
wooo ok tu.. tunjuk~ tunjuk~~ bole gak aku tgk bakat anda...post sini pun bole... open zone nyar...

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


LiquidSnake #9 Posted 17 November 2014 - 11:14 AM

    Captain

  • Administrator
  • 6984 battles
  • 1,184
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012

Terbaik Monklizard! Teruskan usaha anda dan jangan lupa untuk kongsi bersama kami semua ok.

Kepada semua pemain-pemain yg berbakat ataupun minat dalam melukis, janganlah segan silu untuk kongsi karya / hasil kerja anda di sini!.



kaizoku #10 Posted 17 November 2014 - 02:45 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 29186 battles
  • 264
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-04-2012
Lawa. Nk post gak boleh..?
"A soldiers best weapon is courage"

 

Monklizard #11 Posted 17 November 2014 - 03:27 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

View Postkaizoku, on 17 November 2014 - 06:45 AM, said:

Lawa. Nk post gak boleh..?

 

bole2x~ nie terbuka kepada sesiapa mau menunjukan bakat anda... 

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #12 Posted 18 November 2014 - 06:34 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Sejak Armored Persona Contest buat, aku tgh imagine rupa tank len len selain dari 2 tank da ditemakan... skang... IS 3... so aku shok2x lukih Interface "Persona Select" ... cam gaya Metal Slug character select aku rasa...

 

NIe Persona Character Select tuk USA nyar Tanks

 

USA Characters

Attached Files

  • Attached File   Persona Select 1.jpg   104.69K

Edited by Monklizard, 18 November 2014 - 06:37 AM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #13 Posted 28 November 2014 - 01:14 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

RHM Borsig....singkatan namanyar... yang nie lak agak moden skit... Rheinmetall  Borsig Waffentrager Ausf. B... aku sempat gak buat measurement sudut depan blakang ngan tepi... yang besaq tu kiranyar... Perspective mode...

 

Spoiler

 

Gun: 15cm PAK RIAH/30.5 Ballistican Kanone ngan mark excellency di ribonkan~

 

Armor: Depleted Uranium di gabungkan ngan Titanium Phase IV, nak make sure tank nie lebih ringan dari asalnyar...

 

Engine: Shilphen Panzerbach Ausf A. Awalnya nak bubuh engine dari  Tatra Ausf TD 103 P  tetapi latest engine dari Shilphen BattleEngine Corp. buat dia lagi powaa....

 

Track: Spah. Panzer E type... errr... aku tak tau nak explain... cam gaya dari E type company buat tuk Panther series, Tiger, Tiger II, dan sumer jenih E nyar type...

 

Radio: Bolhsen und Ranstein Radio R&D Corp. atau singkatan.... B&R Ger. F. bole intercept radio musuh lagi... dan menyamaq suara tuk recon nyar mission.

 

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


kaizoku #14 Posted 30 November 2014 - 12:36 AM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 29186 battles
  • 264
  • [RECO] RECO
  • Member since:
    07-04-2012
Rhimetal borsig waffentrager nih betul2 wujud or sekadar prototype/ blueprint je eak?
"A soldiers best weapon is courage"

 

Monklizard #15 Posted 30 November 2014 - 12:43 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
Kalo wujud... pergh... memang best~ ....tak wujud... cuma blueprint aku buat sendiri~

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #16 Posted 09 December 2014 - 04:27 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Ok... maka bermulanyar blueprint Rheinmetall  "Borsig Waffentrager Ausf. B"~ ikut asal nyar nak detail kaw kaw dalam blueprint,,, tapi takut serabut nyar pasai,,, aku minimumkan... so aku bahagikan 3 post~ full detail aku akan submit bile da masuk ke dalam dunia 3D nanti... 

 

 

Edited by Monklizard, 09 December 2014 - 04:29 AM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #17 Posted 09 December 2014 - 04:29 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
RHM Internal post

Yang nie rupa dalam dia skit... tapi aku tak buat lagi dalam hull badannya... cam aku kata... takut serabut kalo aku buat lagi detail dia...

 

RHM Outer Post

Bahagian luaran skit~ cuma aku da buang part dalam dia~

 

RHM Part Details

 

siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssss,,,,,

 

1. Gun: 15cm PAK RIAH/30.5 Ballistican Kanone.  Material digabungkan 2 jenih elemen~ iaitu Depleted Uranium Composide dan Titanium Composide, di lebuqkan dan gabungkan,,, so nak kasi gun 15cm nie ringan dan stabil semasa menembak~ bole tembak sampai.... errr...  1.5 km (mohong2x ja).

 

2.Armor: Depleted Uranium di gabungkan ngan Titanium Phase IV, nak make sure tank nie lebih ringan dari asalnyar...

 

3. Shurzen Uranium Ausf. I 30.5 Uranium. Armor tambahan atau Space Armor bubuh antara Shurtnier wheel (depan ngan balakang tuk operate movement dia)

 

4. Shurzen Ausf. H, ada extra kat bahagian makguard. ketebalan tu korang imagine sendiri nun~

 

5. 2x( 4x both side) Shurnier Wheel dan 7x (14x both side) Shurze Idle Wheels. Material dia bubuh Getah sintetik khas tuk smoothkan nyar

 

6. Track: Spah. Panzer E type , paku utama nak kasi rantai jalan ngan best skali... like da boss~


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Noissh #18 Posted 09 December 2014 - 06:17 PM

    Corporal

  • Member
  • 2440 battles
  • 10
  • [MAY2] MAY2
  • Member since:
    09-09-2013
good!

amade #19 Posted 09 December 2014 - 06:19 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,897
  • Member since:
    03-08-2012
Cantik, tak sabar nak tengok versi 3Dnya! :-)


Monklizard #20 Posted 13 December 2014 - 10:00 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Link image broken lak... aku repost len...


Edited by Monklizard, 13 December 2014 - 10:10 AM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users