Jump to content


Koleksi keta kebai Lizardian


  • Please log in to reply
84 replies to this topic

Monklizard #81 Posted 15 May 2015 - 03:02 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Salam. Maaf ya agak lambat gak aku nak upload... gara2x hari mama aku.. kena di tampar oleh dek Bristow lepas dapat tau "kebenaran". Dia tinggal aku camtu ja...  (cerita semata-mata ya) heh heh so... aku sempat gak siapkan lukisan itam putih, tetapi gambo Mama Day di sana... tak jadi... consider lah aku buat lukisan cat minyak kasi kat parent aku... so aku show show skit camana aku buat proses aku warna... jab ya...  (kelebek barang).

 

Hari persediaan Mother's Day

Tu yg complete warna... now .. proses mewarna...

 

Proses 1

Standard warna... err RGB? tak da toner lagi sebelum masuk ke proses 2

 

Proses 2

Sudah di tonerkan kasi ada shading skit, aku main hentam ikut dan ja.. heh heh ok... ke background belakang lak~!

 

Proses 3

Background belakang pun turut di warnakan...seterusnyar... errr proses buat lighting.. atau cahaya~

 

Proses 4

Oh ya... proses letak bayang2x atau shadow effect skit... tetapi... tak berapa tepat sangat posisi shadow tu... sorry... ok... baru ke proses lighting...

 

Proses 5

Oook~! Dah letak da cahaya~! and last sekali... Complete nyar warna... tgk kat atas...

 

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


LiquidSnake #82 Posted 18 May 2015 - 03:49 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6988 battles
  • 1,201
  • [WG] WG
  • Member since:
    09-12-2012
Membeli belah dengan kereta kebal ni!
Hasil karya yang cantik dan menarik. 

Monklizard #83 Posted 02 June 2015 - 11:14 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

View PostLiquidSnake, on 18 May 2015 - 07:49 AM, said:

Membeli belah dengan kereta kebal ni!
Hasil karya yang cantik dan menarik. 

 

Tq LiquidSnake! 

 

Agak lama gak aku tak cek, gara2x duk bizi ngan artwork tuk keja aku... nie shok shok duk lukih pemandangan nie lak,Dulu2x ada game temasya sukan Jepun duk hangat pada era 2000 nyar... err... Istana Takeshi? yang last game tu diorang guna keta tuk tembak boss Takeshi tu guna laser atau pistol air tu... so nie rupa dia, medium tank nama Chi Ri duk tgh defend istana dia...( tak nampak sangat rupa istana) atau... Hidden Village, dari ancaman orang luar...

 

Cam biasa... aku akan kalernyar bila free time sampai... 

 

Chi Ri

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #84 Posted 31 December 2015 - 07:51 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Salam tanker2x sekalian... lama gak tak cek balik, aku ingin mengucapkan selamat tahun baru 2016. Ada lagi 5 jam lebih lagi nak masuk waktu dia... so aku sempat gak lukih skit, kali nie guna RGB mode nyar kaler, hanyar crew ja, tank terlindung lak kat blakang lak, heh heh... sowey...apapun, Slamat Tahun Baru 2016

 

Spoiler

 


Edited by Monklizard, 31 December 2015 - 07:53 PM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #85 Posted 19 February 2016 - 04:18 AM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7219 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

 

 

Salam, belek2x balik post aku nie... cam rindu lak. Dan...Panther.... aku tak sure aku cam kena..."post-traumatic Panther syndrome", duk test guna adobe flash tuk kaler RGB mode nyar, (level malas nyar nie) sebelum aku bawak ke fasa seterus nyar di SAI Paint tuk kaler secara menyeluruh... so gini rupa dia...

 

Panther III Ausf RIAH 1.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users