Jump to content


Koleksi keta kebai Lizardian


  • Please log in to reply
84 replies to this topic

Monklizard #41 Posted 06 February 2015 - 11:04 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Salam~ maka bermulanyar versi complete render dan texture nyar tuk Aufklarung E 50 / 2 nyar... so... cam besa... nak kena warmup lu sebelum tulih panjang2x satnie...

 

Completed Render

 

Perpektif Mode 1 ngan 2

 

 

Depan ngan Belakang

 

 

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #42 Posted 06 February 2015 - 11:27 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Sudut Tepi (sorry ada background render kat blakang... heheheh...)

 

Sudut Atas dan Bawah

 

Archive Aufklarung E 50 / 2


Selepas tamat era perang dunia ke 2, sekumpulan jurutera melarikan diri guna  "Die Glocke" tuk pergi ke area len... diorang develope semula program Panzer Division (Wehrmacht Armored). iaitu  program E Type .Awai2x nyar diorang da complete 1 prototype med tank nama E 50, berikutan ke E 50 M, pastu masuk ke fasa seterus nyar... diorang develope tuk Recon nyar... maka itulah Aufklarung E 50 / 2.  Prgram nie berjaya dan masuk ke fasa seterusnyar, mass production. Lebih kurang 45x  Aufklarung E 50 / 2 da siap... 18 da diguna untuk meninjau musuh, Tanteria Army...

Data Aufklarung E 50 / 2

 

Gun

 

Turret

 

Engine

 

Track

 

Armor

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


CatOnFirez #43 Posted 12 February 2015 - 05:39 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

Hi Monklizard,

 

Berapa lama masa anda ambil dari fasa pertama sampai siap semua 3D ni?

 

Salam,

LiquidSnake.



Monklizard #44 Posted 12 February 2015 - 06:03 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

View PostLiquidSnake, on 12 February 2015 - 09:39 AM, said:

Berapa lama masa anda ambil dari fasa pertama sampai siap semua 3D ni?

 Wa'salam LiquidSnake.

Fasa pertama aku untuk buat objek2x nie sekurang2x nyar 3 jam, bergantung pada individu gak, kalo dia tgk reference byk... maybe dalam 5 jam... aku tak tgk reference sangat... 

Fasa kedua, tuk texture agak lama... pasai aku tak bapa elok sangat buat texturing ikut cara pro mode nyar... kena amik masa agak... lama... 7 jam tuk lengkapkan texture

Fasa akhir, proses render... tak lama... dalam 10 minit siap~


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #45 Posted 12 February 2015 - 07:41 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
Salam~ Aku tgh test bawak keta kebai...ermm... tak kebai sangat... keta kecik nama dia Luch... bagi sesiapa suka memandu Scout nyar jenih...apapun... atas kopula Luch tu ada satu tempat kosong... aku ingat nak mintak dari korang yg reti melukis karakter korang, 1 ja aku rasa... buat seperti gambo dibawah... sesiapa berminat... kasi tau kat aku... bole ler aku gabungkan antara korang nyar karakter ngan aku.... 

Note: Ikut niat aku.. aku nak gak korang kaler separuh dari badan Luch... separuh lagi dari aku... so ada gak sifat... kerjasama... or something... aku pun tak tau nak namakan apa pesyen tu...nie gambo itam putih lu... aku akan kasi tau nanti bila da siap warna...berminat? Sila lah komen dibawah nanti... 

Wa'salam,
Monklizard.
 

Luch Light Tank


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


CatOnFirez #46 Posted 24 February 2015 - 12:58 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

Comel Luch dan lukisan anda, kalaulah saya pandai melukis pasti dah turut serta sekali.

 



Monklizard #47 Posted 24 February 2015 - 04:53 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
Ala... sayang sekali... tq tuk support aku... well... err... ada sapa2x lagi??

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


Monklizard #48 Posted 24 February 2015 - 09:40 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

Salam,

              Maka siap da kaler aku buat... tetapi... ada kekurangan.... aku skang nie tgh mencari sesiapa pandai buat karakter korang nyar... sila sumbat ke Kopula nyar tank kat sebelah aku... kalo rajin~ sila kaler skit background yg aku tak kaler tu... oh ya... aku dapat tau ada orang kata aku kaler nie bukan aku nyar... dont worry... skang nie aku tgh duk convert file aku kasi kecik skit... nanti aku letak kat youtube camana aku proses mewarnakan ala2x  "Speed Drawing" nyar style... arap maklum...

Wa'salam,,,,

Monklizard~
 

Luch Complete Colored

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


CatOnFirez #49 Posted 26 February 2015 - 03:18 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012
Bahagian putih tu memang tidak berwarna ke?

NaharArkwing #50 Posted 26 February 2015 - 04:38 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostMonklizard, on 24 February 2015 - 09:40 PM, said:

Salam,

              Maka siap da kaler aku buat... tetapi... ada kekurangan.... aku skang nie tgh mencari sesiapa pandai buat karakter korang nyar... sila sumbat ke Kopula nyar tank kat sebelah aku... kalo rajin~ sila kaler skit background yg aku tak kaler tu... oh ya... aku dapat tau ada orang kata aku kaler nie bukan aku nyar... dont worry... skang nie aku tgh duk convert file aku kasi kecik skit... nanti aku letak kat youtube camana aku proses mewarnakan ala2x  "Speed Drawing" nyar style... arap maklum...

Wa'salam,,,,

Monklizard~
 

Luch Complete Colored

 

 

MAK kaih... dah kaler rupanya..

 

OTL... cek abe ni takde sumber nak edit2 lukih2 nih. Lappy/Komputer pun tarak sgt.


Resurrected, and battle ready.


Monklizard #51 Posted 26 February 2015 - 04:46 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

View PostLiquidSnake, on 26 February 2015 - 07:18 AM, said:

Bahagian putih tu memang tidak berwarna ke?

 

Aku tinggal warna putih tu khas tuk orang len nak letak karakternyar... yg lebih tu... kaler skit... so ada nampak bezanyar...

 

View PostNaharArkwing, on 26 February 2015 - 08:38 AM, said:

abe ni takde sumber nak edit2 lukih2 nih. Lappy/Komputer pun tarak sgt.

Tak pa~ aku bole tunggu... hehehe

Apa yg tinggal adalah... cara aku warnakan dari Luch sampai ke background nyar... di youtube nanti... oh ya  tertanya LiquidSnake... perlu aku asingkan link video youtube aku ka... atau letak kat fan art nie? 


Edited by Monklizard, 26 February 2015 - 04:48 PM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #52 Posted 26 February 2015 - 04:51 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Abg tak akn buat ko tertunggu lama2. 

 

Tp, rasanya speedpaint video tu post sekali dlm sini jer.


Resurrected, and battle ready.


Monklizard #53 Posted 26 February 2015 - 04:52 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
woookeh... tq... tapi kena tunggu lu... pasai still tgh render video lagi... agak letih gak menunggu.... huhuh.....:harp:

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #54 Posted 26 February 2015 - 04:55 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012
Lagi besar video tu, mmg lah lambat render.. Also depend kat berapa lajunya line tenet sekarang nih. Hu hu hu hu.

Resurrected, and battle ready.


Monklizard #55 Posted 26 February 2015 - 04:57 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012

video duration dia dalam 38 minit gak, mmg lembab gak... plus tenet aku da cap ayam da speed dia.. aku kena singgah ke shopping mall tuk upload ke youtube satnie... hah hah

 


 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #56 Posted 26 February 2015 - 05:02 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Bagus gak kalau shopping mall tu sebelah rumah jer. Leh curi2 wifi diaorg.

 

Peerrgghhh.


Resurrected, and battle ready.


Monklizard #57 Posted 26 February 2015 - 05:09 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
waa jouh skit... dalam 10 minit ke sana pinjam ja tuk upload nyar hal heh heh...

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #58 Posted 26 February 2015 - 05:35 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Terpaksalah.

 

Kalau abg, tak sampai 5 menit jer tempat kerja dgn rumah, tp wifi dia tak sampai rumah sgt2.


Resurrected, and battle ready.


Monklizard #59 Posted 26 February 2015 - 08:49 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 7220 battles
  • 166
  • [Y-Y-Y] Y-Y-Y
  • Member since:
    05-14-2012
Salam... maka sudah siap aku proses dia masuk ke youtube channel... cuma... qualiti dia... aku tak tau nak kata... kureng2x skit... apapun... aku buat apa yg bole nyar... 

 

 


Edited by Monklizard, 26 February 2015 - 08:51 PM.

 

All things of drawing will be there in  ~~ Deviant Art  ~~ 

Or...
~~
Art Stash Room~~ For Collections Store... easy to find,,,
               


NaharArkwing #60 Posted 26 February 2015 - 08:53 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17577 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012
Amazing loorrr. Best betul kalau abg terer dlm digital illustration camni. Hubuhu.

Resurrected, and battle ready.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users