Jump to content


Bulan Ramadhan telah tiba.

Puasa oii berbuka Sahur Jgn syok sgt Terawih

  • Please log in to reply
27 replies to this topic

NaharArkwing #1 Posted 18 June 2015 - 12:55 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012
Spoiler

Bulan Ramadhan Al'Mubarak sudah tiba. Jadi, abg sebagai pemain World of Tanks, mengucapkan selamat berpuasa pada umat-umat Islam yang turut bermain World of Tanks.

 

Kalau boleh, semasa bermain tu, jangan banyak sumpah seranah. Kawal sedikit emosi. Dan yang asyik sangat bermain, jangan sampai lupa nak berbuka dan nak bersahur. Kalau nak makan pun, janganlah dengan mee segera dan air gas sahaja. Kalau ada restoran dekat-dekat cybercafe tu, pergilah. Yang ada orang rumah tu, baguslah. Yang bujang-bujang trang tang tang macam abg nih, rajin-rajin sikit memasak. Puasa, puasa jugak, main Wot tu main jugak, tapi kesihatan dan pahala puasa kena jaga. Lagi satu, kalau dah susah nk menang, log off, and pergi terawih. Aman dan tenteram jiwa.

 

Apa-apa hal, Selamat berpuasa semua!

 

Salam Ramadhan,

NaharArkwing


Edited by NaharArkwing, 18 June 2015 - 01:06 PM.

Resurrected, and battle ready.


amade #2 Posted 18 June 2015 - 01:04 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

Meh recycle balik gambar ni...

 



NaharArkwing #3 Posted 18 June 2015 - 02:11 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Sahaja nak berkongsi. Ahaks.


Resurrected, and battle ready.


amade #4 Posted 18 June 2015 - 02:21 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

View PostNaharArkwing, on 18 June 2015 - 02:11 PM, said:

Sahaja nak berkongsi. Ahaks.

 

Gua straight dari muka sahur ke muka sebelum buka posa dalam masa sejam saja.


CatOnFirez #5 Posted 18 June 2015 - 03:54 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

Ahaha minggu pertama puasa muka steady lagi, body pon sado (yer yer je)

bila minggu terakhir berpuasa... memang gaya letih tu semacam jela..haha

 

Selamat berpuasa kepada semua umat Islam di Malaysia dan seluruh dunia.

 

Cheers,

L.S



zaha #6 Posted 18 June 2015 - 03:57 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 14332 battles
  • 4,027
  • [RPS] RPS
  • Member since:
    08-06-2012

Selamat berpuasa semua.

 

Jangan raging time tanking, hilang pahala puasa kang.

 

:trollface:


 *R.I.P p0ndas*

#3006neverforget


xXxMLGT4NKSC0P3R_4_20xXx #7 Posted 18 June 2015 - 04:54 PM

    Corporal

  • Member
  • 18012 battles
  • 61
  • Member since:
    06-13-2013
Selamat berpuasa semua :D

ForkUrEyes #8 Posted 18 June 2015 - 05:26 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

Selamat berpuasa kepada suma kwn2 dari Fork and family.


Hahahahahaha


CatOnFirez #9 Posted 18 June 2015 - 05:27 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

View PostForkUrEyes, on 18 June 2015 - 05:26 PM, said:

Selamat berpuasa kepada suma kwn2 dari Fork and family.

 

Glup cobaan!!

Amboi fork jangalah post gambar minuman or makanan.. cobaan btul



ForkUrEyes #10 Posted 18 June 2015 - 05:39 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

View PostLiquidSnake, on 18 June 2015 - 05:27 PM, said:

 

Glup cobaan!!

Amboi fork jangalah post gambar minuman or makanan.. cobaan btul

 

Sje nak test iman korg. :trollface:

Hahahahahaha


NaharArkwing #11 Posted 18 June 2015 - 08:31 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostLiquidSnake, on 18 June 2015 - 05:27 PM, said:

 

Glup cobaan!!

Amboi fork jangalah post gambar minuman or makanan.. cobaan btul

 

La... gambo jer Liq. Takyah ler nk overreacting. Hah hah.

 

Tapi perghhh.. air tebu tuu~


Resurrected, and battle ready.


Harrata_Sparta #12 Posted 18 June 2015 - 08:31 PM

    Corporal

  • Member
  • 37302 battles
  • 33
  • Member since:
    08-10-2013
selamat berbuka puasa hari pertama..:popcorn::popcorn::teethhappy:

amade #13 Posted 18 June 2015 - 09:52 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

Tak dapat tebu, dapat jus nenas :-P



NaharArkwing #14 Posted 19 June 2015 - 02:04 AM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View Postamade, on 18 June 2015 - 09:52 PM, said:

Tak dapat tebu, dapat jus nenas :-P

Apa plak jus nenas.. 

 

SOKONGLAH JUS TEMBIKAI!!!


Resurrected, and battle ready.


ForkUrEyes #15 Posted 19 June 2015 - 02:17 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012
Td beli jus honey dew. Pukul 5 dah beli kat bazar. Time bebuka punya la semangat nak minum, tau2 tawar gile. Sbb sume ais dah cair. Lupa simpan dlm peti ais. Hmm sedihnye. :'(

Hahahahahaha


CatOnFirez #16 Posted 19 June 2015 - 05:26 PM

    Captain

  • Administrator
  • 6989 battles
  • 1,244
  • Member since:
    09-12-2012

View Postamade, on 18 June 2015 - 09:52 PM, said:

Tak dapat tebu, dapat jus nenas :-P

 

Jus nenas buat sendiri ke pasar punya tu?

 

Bulan puasa ni memang layan air buah-buahan ni.

 

 



TE_maaw_ #17 Posted 19 June 2015 - 06:16 PM

    Major

  • Live Streamer
  • 44202 battles
  • 2,178
  • [DPS] DPS
  • Member since:
    03-08-2012
xde buat majlis berbuka ke rika :playing:

amade #18 Posted 19 June 2015 - 10:06 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

View PostLiquidSnake, on 19 June 2015 - 05:26 PM, said:

 

Jus nenas buat sendiri ke pasar punya tu?

 

Bulan puasa ni memang layan air buah-buahan ni.

 

 

 

Buat sendiri... bazar punya semua cair sangat.

 

Dah jarang pi bazar pun sejak beberapa tahun lepas. Masak sendiri lagi puas.



Evanee_Lee #19 Posted 20 June 2015 - 02:45 AM

    Sergeant

  • Member
  • 1641 battles
  • 145
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    12-03-2012

View Postamade, on 19 June 2015 - 10:06 PM, said:

 

Buat sendiri... bazar punya semua cair sangat.

 

Dah jarang pi bazar pun sejak beberapa tahun lepas. Masak sendiri lagi puas.

Jangan beli masa petang-petang sangat. Memanglah dah cair. Mereka nak bisnes. Biasalah apa-apa yang mereka jual tidak seberapa standard untuk citarasa kita.

 

Lagi bagus kalau sendiri yang masak. Sedap, tidak sedap kita sendiri yang masak kan?

 

Walau apa-apa pun, saya ucapkan selamat berpuasa kepada rakan-rakan Muslim.


"My stats sucks."


KiSa_KeyPas_MY #20 Posted 20 June 2015 - 04:16 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 24068 battles
  • 184
  • [BUST] BUST
  • Member since:
    07-28-2012

Koorg kena rasa Bandung buih-buih aku buat.. haha.. baru tau terangkat mcm mane.. :D

 

https://www.facebook...&type=3

 

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users