Jump to content


Boring part 2


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

NaharArkwing #21 Posted 16 November 2015 - 12:26 AM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

Abg pun dah jarang main.

 

Tapi kalau main pun, makin darah mendidih adalah...


Resurrected, and battle ready.


TangkiAir #22 Posted 16 November 2015 - 01:41 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

View PostNaharArkwing, on 15 November 2015 - 04:26 PM, said:

Tapi kalau main pun, makin darah mendidih adalah...

 

mendidih pasal team ke bang? ke pasal orang suka carut2/maki2 in game. (p/s: pada yang suka carut tu, keje la kumpul duit kawin). 

 

arini free exp jp2 punya final gun habis 40k free exp yang terkumpul lama. tapi rasa macam berbaloi.

 

tangkiair <--- lali dah dgn kekalahan (lagipun memang tak reti sgt main, tangan kaku, otak pun kenkadang freeze)



NaharArkwing #23 Posted 16 November 2015 - 03:44 PM

    Mr Scout

  • Member
  • 17394 battles
  • 8,842
  • [TROLL] TROLL
  • Member since:
    10-14-2012

View PostTangkiAir, on 16 November 2015 - 01:41 PM, said:

 

mendidih pasal team ke bang? ke pasal orang suka carut2/maki2 in game. (p/s: pada yang suka carut tu, keje la kumpul duit kawin). 

 

arini free exp jp2 punya final gun habis 40k free exp yang terkumpul lama. tapi rasa macam berbaloi.

 

tangkiair <--- lali dah dgn kekalahan (lagipun memang tak reti sgt main, tangan kaku, otak pun kenkadang freeze)

 

Antara 2 tu lah...

 

Dan yg payah abg nak ngaku... abg dah jadik 'newb' sgt2 sbb jarang main...


Resurrected, and battle ready.


HEROS_PanZer_AssaSIN_MY #24 Posted 17 November 2015 - 03:27 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 15642 battles
  • 151
  • [HEROS] HEROS
  • Member since:
    04-29-2012

View PostNaharArkwing, on 16 November 2015 - 07:44 AM, said:

 

Antara 2 tu lah...

 

Dan yg payah abg nak ngaku... abg dah jadik 'newb' sgt2 sbb jarang main...

 

Jangan risau bang...skill abang takkan hilang ditelan zaman punya...kalau dah pro tetap pro :P

TangkiAir #25 Posted 18 November 2015 - 08:13 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

tumpang tanya...aku tak berapa paham ni, experience yang kita dpt untuk research dgn experience utk crew. 2-2 tu tak naik seiring ke? cth: aku main jp2, crew exp untuk sampai second perk perlu 17000, tapi experience untuk jp2 tu sendiri tak naik sampai 17000, crew dah setel pun second perk. pening la camner dia kira exp. tak penting, just nak tau dan fahamkan andai ada yang leh ajar?

 



ForkUrEyes #26 Posted 18 November 2015 - 09:42 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

View PostTangkiAir, on 18 November 2015 - 08:13 PM, said:

tumpang tanya...aku tak berapa paham ni, experience yang kita dpt untuk research dgn experience utk crew. 2-2 tu tak naik seiring ke? cth: aku main jp2, crew exp untuk sampai second perk perlu 17000, tapi experience untuk jp2 tu sendiri tak naik sampai 17000, crew dah setel pun second perk. pening la camner dia kira exp. tak penting, just nak tau dan fahamkan andai ada yang leh ajar?

 

 

Sama je dpt. Contoh kalo tank tu dpt 1000 exp lepas abes game. Crew pun dpt sorang 1000 exp jgk. Tp kalo crew tu masuk premium tank, dia akan dpt lebih exp dari tank tu dpt. Tu je yg sy tau. Entah betul ke tidak. wakaka

Hahahahahaha


TangkiAir #27 Posted 18 November 2015 - 10:48 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

tapi fork.. kawan tak dpt sama, crew kawan tu main jp2 tank biasa je..dia nya exp naik lebih cepat dari exp tank.. ntah ler.. penin..tapi belasah je la.

 



amade #28 Posted 19 November 2015 - 12:18 AM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012

View PostForkUrEyes, on 18 November 2015 - 09:42 PM, said:

 

Sama je dpt. Contoh kalo tank tu dpt 1000 exp lepas abes game. Crew pun dpt sorang 1000 exp jgk.

 

^ Ini betul.

 

View PostTangkiAir, on 18 November 2015 - 08:13 PM, said:

 tapi experience untuk jp2 tu sendiri tak naik sampai 17000, crew dah setel pun second perk. pening la camner dia kira exp. tak penting, just nak tau dan fahamkan andai ada yang leh ajar?

 

 

JP2 to dah Elite dan pakai Accelerate Crew Training? Atau komander ada pakai skill Mentor?



TangkiAir #29 Posted 19 November 2015 - 04:09 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

Belum elite amade, takde acccelerate crew training. takde mentor skill. Memang aku dok monitor closely aritu sbb aku nak second perk bia, tgk2 bia dpt dulu, tapi exp untuktank tu lum cukup lagi. for info baru je kat 130++k.

 



amade #30 Posted 19 November 2015 - 05:46 PM

    Benign Troll

  • Forum Moderator
  • 2015 battles
  • 2,917
  • Member since:
    03-08-2012
Memang hairan... kemungkinan lain adalah bonus kepada kru XP dalam apa-apa misi atau event dan sebagainya. Tak silap saya baru-baru ni memang banyak misi/event jenis tu.


TangkiAir #31 Posted 19 November 2015 - 05:49 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

pasal tu aku pelik amade. tu tanya ni. thanks for reply amade.

 

btw, sapa ada session statistic mod yang working? aku cuba ambik dari 9.10 tak jadi. si forkey ni la dulu yang tunjuk benda tu.. dah rasa tak best plak bila takde..tolong yer sapa2 yang ada working untuk 9.12.

 

mekacih.

 



ForkUrEyes #32 Posted 20 November 2015 - 10:14 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

View PostTangkiAir, on 19 November 2015 - 05:49 PM, said:

pasal tu aku pelik amade. tu tanya ni. thanks for reply amade.

 

btw, sapa ada session statistic mod yang working? aku cuba ambik dari 9.10 tak jadi. si forkey ni la dulu yang tunjuk benda tu.. dah rasa tak best plak bila takde..tolong yer sapa2 yang ada working untuk 9.12.

 

mekacih.

 

 

nah try yg ni, yassenkrasen punya. yg sy tgh guna skg.

http://www.mediafire.com/download/n5gmtrxjm668hah/YasenKrasen.rar

 

xpun download aslain mod pack. masa nak install nnt pick je mod mana nak.

si aslain tiap ari update dia punya mod. so rajin2 la tgk page dia. kalo ari ni mod mne2 xleh pakai or xde, esok lusa msti dia update.

ni yg version latest.

http://www.mediafire.com/download/ybrqa4oo9679yi3/Aslains_XVM_WoT_Modpack_Installer_v.9.12.2.exe

 


Edited by ForkUrEyes, 20 November 2015 - 10:17 AM.

Hahahahahaha


TangkiAir #33 Posted 10 January 2016 - 01:44 AM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013
dah setel dah czech tank tier 10. baru dpt arini. tak tau nak kata apa kat tank czech ni. yang pasti semuanya takder armor, buatkan aku jadi penakut gila kakaka, yang dah terserempak in battle mesti kutuk dan maki aku gila2 pasal dok jadi penakut. kakaka sorry bang. tank ni memang  0 armor! 

ForkUrEyes #34 Posted 10 January 2016 - 02:46 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012
Cepatnya huhu. Tp tank tu OP la. Tgh grind jgk tp baru kt tier 6. Tier 6 ni best tp gun pen hampeh. Kne byk guna gold. Abes duit.

Hahahahahaha


TangkiAir #35 Posted 10 January 2016 - 03:02 AM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

aku jenis miskin la fork. jarang gila guna gold :( tapi kalau guna gold memang berdezup. kawan dpt cepat pasal korban kan prem account sebulan. tu pun gold free dpt waktu dotm spotlight dulu!!! mekacih dotm

 

tangkiair <---jenis noob yang grind main belasah jer :)

 



ForkUrEyes #36 Posted 10 January 2016 - 03:34 AM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

Sakit ati la tembak tak pen. Dah la gun handling dia cam hape je. Peluru pegi mcm kertas melayang tah kemana. Load APCR ok sikit. Tu pun kalo jumpa tier 8 tambah2 IS-3 50/50 je leh pen huhu. Skg dah ace dah tank tu so boleh la skip dgn tenang. Dpt tier 10 TVP tu mmg syok la. Dah test kt test server ari tu. Mmg OP. Nah satu video ada rekod hehe.


Edited by ForkUrEyes, 10 January 2016 - 03:36 AM.

Hahahahahaha


TangkiAir #37 Posted 10 January 2016 - 12:11 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

cipan fork camner la ko buat gitu damage sempoi jer! yang peliknya team ko sekor2 mati, lagi laju ko bunuh musuh lagi laju plak diorang mati :) hahaha, kenapa diorang main tank lain kat test server yer?! hmmm (aku tak pernah try test server-Malas)

 

setakat ni memang nampak orait la, rasanya lagi ok kot untuk aku dari batchat. tapi batchat still gempak bab camo, yeler bat low profile, menatang skodeng tvp ni tinggi..

 

DPS tu tgh wat recruitment, tak tau la tanaka (@nama lain-aku tau) masih main ke tak. pekabo la dia. Aku ni jenis tak join / tak sokong clan mat saleh, tapi nak jugak tgk DPS restore diorang nyer glory. Boring tgk map kena conquer ngan puak yang satu tu jer.



TangkiAir #38 Posted 10 January 2016 - 03:36 PM

    Sergeant

  • Member
  • 39618 battles
  • 237
  • Member since:
    03-26-2013

oh! dan pasal tvp ni kan... tak pasal2 ada 2-3 unicum yang power invite aku plat! bangga gak aku walaupun diorang invite pasal tank tu bukan pasal aku ..kakakaka, anyway aku takleh accept :( sbb ada anak kecik dan keje! takleh focus kalau plat

 



ForkUrEyes #39 Posted 10 January 2016 - 08:12 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24317 battles
  • 7,784
  • Member since:
    07-23-2012

Haha tu baru main bpe battle je dlm tank tu. Main 10 game kt test server tu, 2 game 8k damage. Tu la ckp tank ni OP. :p

Dorg main tank lain sbb dorg pun tgh test tank yg dorg main tu la. Tanaka dah tuka nama la jd ScopeEmpire. Dah dlm clan lain pun.


Hahahahahaha


KiSa_PresidentDiddy_MY #40 Posted 10 January 2016 - 11:41 PM

    Staff sergeant

  • Beta-Tester
  • 27513 battles
  • 322
  • Member since:
    07-23-2012

View PostForkUrEyes, on 10 January 2016 - 03:34 AM, said:

Sakit ati la tembak tak pen. Dah la gun handling dia cam hape je. Peluru pegi mcm kertas melayang tah kemana. Load APCR ok sikit. Tu pun kalo jumpa tier 8 tambah2 IS-3 50/50 je leh pen huhu. Skg dah ace dah tank tu so boleh la skip dgn tenang. Dpt tier 10 TVP tu mmg syok la. Dah test kt test server ari tu. Mmg OP. Nah satu video ada rekod hehe.

 

 

 

T10 med CZECH engine mmg senang terbakar ke? biasanya dalam 2,3 hit aku att kat enemy guna t10 med ni mesti terbakar..



 





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users