Jump to content


Critical Error, Unable to Connect to Update Service

update

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

yogipriyo #1 Posted 27 January 2016 - 01:28 AM

    Corporal

  • Member
  • 20035 battles
  • 42
  • [INDO] INDO
  • Member since:
    10-13-2012

Hello fellow tankers,

 

Yesterday afternoon I opened the WoT launcher and the launcher did the update for a while then stopped. It told me that the client was unable to connect to update service. When I opened the log file, the error was :

send http request. url: "http://update.worldoftanks.asia/ ?protocol_ver=4&install_id=B27838D30A8CA71BCAEF686ECAEF686E5E926742&target=launcher&launcher_ver=9C.507&locale_ver=9D.641676&client_ver=9D.7471&sdcontent_ver=9D.7471&lang=en"
26/01/2016 18:04:17  ERROR:    http request failed. what: http request error, msg: Unexpected http server response code(404).
26/01/2016 18:04:17  ERROR:    <html>

 

And until today the issue is still not resolved. Can anyone please help me how to fix this issue?

Thank you

 

Guide on how to fix this issue has been created here: http://forum.worldoftanks.asia/index.php?/topic/62441-unable-to-update-read-here-for-a-solution/

 

~Elite911.



ototw #2 Posted 27 January 2016 - 02:41 AM

    Private

  • Member
  • 8853 battles
  • 3
  • Member since:
    05-03-2014

Me too. Very disconcerting. Why else would I get up at 4am except to play WoT?? Had to go back to bed....

 

Help please!



KhunPetchabun #3 Posted 27 January 2016 - 04:44 AM

    Private

  • Member
  • 2102 battles
  • 1
  • Member since:
    12-25-2015

me too , but I just clean all client and reinstall still same error ,

 

OMG



linak #4 Posted 27 January 2016 - 05:37 AM

    Corporal

  • Member
  • 20663 battles
  • 70
  • Member since:
    11-20-2012

Same problem, on mac. Did a reinstall and it says the same. 

 

Spoiler

 


    



blunderstruck #5 Posted 27 January 2016 - 07:15 AM

    Private

  • Member
  • 17062 battles
  • 8
  • [NZAB] NZAB
  • Member since:
    06-29-2014
I think we're gonna have to wait on this one.

HazardBlizzard #6 Posted 27 January 2016 - 07:19 AM

    Corporal

  • Member
  • 6769 battles
  • 12
  • [TMDDF] TMDDF
  • Member since:
    03-28-2014

Hi all, 

Screen Shot 2016-01-27 at 10.08.43 am.png

Recently when I opened WoT launcher this happened http://imgur.com/IMQ1DaG

I'm currently using OS X on a MacBook Pro and this issue never happened before.

I downloaded the Mac Wrapper from this http://worldoftanks....ot-mac-wrapper/  and it worked perfectly fine. 

Does anyone have any solutions?

 

Regards

 



linak #7 Posted 27 January 2016 - 07:53 AM

    Corporal

  • Member
  • 20663 battles
  • 70
  • Member since:
    11-20-2012

Same issue

http://forum.worldof...update-service/

 


    



HazardBlizzard #8 Posted 27 January 2016 - 08:03 AM

    Corporal

  • Member
  • 6769 battles
  • 12
  • [TMDDF] TMDDF
  • Member since:
    03-28-2014

View Postlinak, on 27 January 2016 - 07:53 AM, said:

 

Is there a way to open WoT without using the launcher on Mac?



linak #9 Posted 27 January 2016 - 08:22 AM

    Corporal

  • Member
  • 20663 battles
  • 70
  • Member since:
    11-20-2012

View Posthazarsxue, on 27 January 2016 - 10:03 AM, said:

 

Is there a way to open WoT without using the launcher on Mac?

 

Not that I know of, since you can only go through the files from Applications > World of Tanks > Right click, show package contents > MacOS, there will be a terminal file which again opens the launcher, not the game. The files in My Documents > World_of_Tanks, have .exe extensions which won't work. 

    



Saint_Jayne #10 Posted 27 January 2016 - 09:04 AM

    Private

  • Member
  • 3096 battles
  • 1
  • Member since:
    04-04-2015

Also have same problem.

 

First is on an iMac with a new wot client install. Second is Mac laptop with existing install - it got a small update then tried to continue but then got same 404 problem.

 

Is this issue only on mac/osx and only on asia server? If yes to either then it is a problem for a small part of the wot community only so we may well have a long wait for a fix.

 



yove_the_umm #11 Posted 27 January 2016 - 09:27 AM

    Corporal

  • Member
  • 7265 battles
  • 45
  • [2TGTC] 2TGTC
  • Member since:
    09-12-2014
 But I want to play my tanks. :child:

Serene_Potato #12 Posted 27 January 2016 - 10:42 AM

    Captain

  • Member
  • 7592 battles
  • 1,427
  • [FLEX] FLEX
  • Member since:
    10-01-2014

The log:

Spoiler

I play artillery because I like to promote dynamic gameplay.


_MARBLES_ #13 Posted 27 January 2016 - 11:33 AM

    Private

  • Member
  • 17724 battles
  • 2
  • Member since:
    05-30-2013

I got the same error message today. I'm on Mac OS and on the Asia Server.

Has anyone been able to resolve and/or had word from WOT?

 



teysanook #14 Posted 27 January 2016 - 11:46 AM

    Major

  • Forum Moderator
  • 30810 battles
  • 2,409
  • [T1RKX] T1RKX
  • Member since:
    03-09-2012

Block Quote

27/01/2016 11:39:07         send http request. url: "http://update.worldoftanks.asia/ ?protocol_ver=4&install_id=DF23B1436E05B3AC519D1554519D15543BD6D28D&target=launcher&launcher_ver=9C.507&locale_ver=9D.641676&client_ver=9D.7471&sdcontent_ver=9D.7471&lang=en"

 

It may be "space" between "/" and "?" that cause 404 error problem.

 

But I have no idea what make this happen.

 

There are mac users in Thai forum that got this problem too.

 

เข้าเกมไม่ได้ครับ ช่วยหน่อยครับ

อัพเดทแพทบน MAC ไม่ได้อะครับ แนะนำด้วยครับ

WOT on MAC เข้าไม่ได้ แนะนำด้วยนะครับ ลองหลายวิธีแล้ว


 


Elite911 #15 Posted 27 January 2016 - 12:20 PM

    Captain

  • Senior Moderator
  • 11218 battles
  • 1,395
  • [B2DV] B2DV
  • Member since:
    11-16-2012

Hello, all,

 

Just a reminder, when creating a thread, please try and use the search function before creating a thread to see if someone has a similiar issue to you. Due to the large amounts of threads, I've merged them all into one. Please use this thread for reporting update errors instead of creating a new one.

 

Thank you.

 

~Elite911.
 


 

 


Elphaba #16 Posted 27 January 2016 - 12:41 PM

    Private

  • Administrator
  • 975 battles
  • 2,383
  • [WG] WG
  • Member since:
    01-13-2013
I've just updated and my game client works fine. Have you guys tried disabling firewalls yet?


Serene_Potato #17 Posted 27 January 2016 - 01:05 PM

    Captain

  • Member
  • 7592 battles
  • 1,427
  • [FLEX] FLEX
  • Member since:
    10-01-2014

View PostElphaba, on 27 January 2016 - 12:41 PM, said:

I've just updated and my game client works fine. Have you guys tried disabling firewalls yet?

 

My Mac's firewall is disabled by default.

I play artillery because I like to promote dynamic gameplay.


Serene_Potato #18 Posted 27 January 2016 - 01:05 PM

    Captain

  • Member
  • 7592 battles
  • 1,427
  • [FLEX] FLEX
  • Member since:
    10-01-2014

Is update.worldoftanks.asia down or something?

 


I play artillery because I like to promote dynamic gameplay.


Elphaba #19 Posted 27 January 2016 - 01:08 PM

    Private

  • Administrator
  • 975 battles
  • 2,383
  • [WG] WG
  • Member since:
    01-13-2013

View PostSerene_Potato, on 27 January 2016 - 05:05 AM, said:

Is update.worldoftanks.asia down or something?

 

Nope. It's up and working. If you try pinging it and you time out, something may be wrong with your connection or you have other programs that are blocking it.


hshmt #20 Posted 27 January 2016 - 01:13 PM

    Private

  • Member
  • 8383 battles
  • 5
  • [SPIDA] SPIDA
  • Member since:
    05-26-2013

To Fix it (if it is not working) then got to the installation folder /World_of_Tanks/WoTLauncher.cfg and open it with text edit and in line 23 you see <Item>http://update.worldoftanks.asia/ </item>  then delete the space between / </ which will look like this <Item>http://update.worldo...s.asia/</item>    I found this solution in this page here  http://forum.worldof...ラーが出た時の対処法について/

 


Edited by hshmt, 27 January 2016 - 01:16 PM.






Also tagged with update

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users