Jump to content


High ping + packet loss

lag server

  • This topic is locked This topic is locked
215 replies to this topic

Poll: Server lag? (215 members have cast votes)

You have to complete 20 battles in order to participate this poll.

Have you suffered more lag issuse since the Korean players merger?

  1. Yes (207 votes [96.28%] - View)

    Percentage of vote: 96.28%

  2. No (8 votes [3.72%] - View)

    Percentage of vote: 3.72%

Vote Hide poll

SquareDCloud #141 Posted 21 March 2017 - 10:43 PM

    Sergeant

  • In-Training Moderator
  • 6779 battles
  • 162
  • [-P2W-] -P2W-
  • Member since:
    03-14-2017

Can't feel any more ping spike  - so I won't post any pingplotter screenshot for today's gameplay.

 

It seems that ping problem has been solved for me... Hope other guys upload their own pingplotter screenshot and get some salvation :)


Edited by SquareDCloud_WoT, 21 March 2017 - 10:48 PM.

도움이 필요하시면 저에게 포럼 메시지를 보내주세요. 모더레이터는 다른 유저들을 돕기 위해 존재합니다.

Just as the sorcerer begins its ceremony by marking out from all its surroundings the place in which the sacred forces are to come into play, each work of art is closed off from reality by its own circumference. - <Dialectic of Enlightenment> Theodor Adorno

The unexamined life is not worth living - Plato's Apology


kenshin627 #142 Posted 22 March 2017 - 02:02 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 29118 battles
  • 24
  • [WAFKS] WAFKS
  • Member since:
    09-21-2012
I have had this for several days since the last update, and last night was the worst... sudden ping jump to ~300-500ms for the whole game!
It was fine in the previous game I had and suddenly it happened for several games... before it came back to normal again...

it's just frustrating when WG just have lousier service from time to time, even for basic stuff like server reliability...

kmaxsl #143 Posted 22 March 2017 - 03:14 PM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 27143 battles
  • 72
  • [LIONS] LIONS
  • Member since:
    07-19-2013

View Postkmaxsl, on 19 March 2017 - 08:11 PM, said:

same here :( used to be 50 ms. Now its almost 200 +packet loss.

Some times ping indicator is normal (ping is below 200 actively varying) but completely unplayable with trank drifting all over the place without responding to any controls.

 

Ping is back to normal from yesterday for Me :) 



RadicalExpress #144 Posted 22 March 2017 - 09:04 PM

    Private

  • Member
  • 15852 battles
  • 3
  • [-WB-] -WB-
  • Member since:
    03-02-2014

View PostMobius99, on 17 March 2017 - 01:48 PM, said:

Hi guys, 

 

We are aware of this issue and investigating it at the moment.

 

Will get back to you as soon as we have further information.

 

Sorry about the inconvenience.

 

Regards,

Mobius99

 

what about the T25 Pilot event??.. extend it please. most players cant even play.... specially now that everyone is on a mission of the T25 pilot. this server problem hits....

Angus775n #145 Posted 23 March 2017 - 01:08 PM

    Corporal

  • Member
  • 46439 battles
  • 99
  • [PRC] PRC
  • Member since:
    01-24-2013

Still an intermittent issue. 1 battle this arvo was terrible for about 4 mins.

 

I have pingplotter running now for the next time it happens.



Tanitha #146 Posted 23 March 2017 - 03:13 PM

    WOT Producer

  • Administrator
  • 4207 battles
  • 7,642
  • [WG] WG
  • Member since:
    02-16-2012

View PostAngus775n, on 23 March 2017 - 01:08 PM, said:

Still an intermittent issue. 1 battle this arvo was terrible for about 4 mins.

 

I have pingplotter running now for the next time it happens.

 

I know there is still some issues for an IINet point. Which we are working on.


Regards
Tan


 

Feel free to like my Wargaming Facebook Page WGTanitha

 

 


Bluetraxx #147 Posted 23 March 2017 - 04:15 PM

    Corporal

  • Member
  • 1979 battles
  • 21
  • Member since:
    06-11-2014

View PostTanitha, on 23 March 2017 - 07:13 AM, said:

 

I know there is still some issues for an IINet point. Which we are working on.


Regards
Tan

 

Okay, I am with Westnet, so this is probably why It's still happennig

 

 

C:\l>tracert login.worldoftanks.asia

Trace Deleted / Tan



Angus775n #148 Posted 23 March 2017 - 04:36 PM

    Corporal

  • Member
  • 46439 battles
  • 99
  • [PRC] PRC
  • Member since:
    01-24-2013

View PostTanitha, on 23 March 2017 - 07:13 AM, said:

 

I know there is still some issues for an IINet point. Which we are working on.


Regards
Tan

 

Ahh ok, I am with iinet so hopefully that resolves the issue.

 

Really appreciate the effort put in to fix these issues Tan. Thanks



Tanitha #149 Posted 23 March 2017 - 06:28 PM

    WOT Producer

  • Administrator
  • 4207 battles
  • 7,642
  • [WG] WG
  • Member since:
    02-16-2012

View PostFrostyReception, on 23 March 2017 - 04:15 PM, said:

Okay, I am with Westnet, so this is probably why It's still happennig

 

Trace Deleted / Tan

 

 

Yes, as you said, an issue with IINet has nothing to do with what ISP you are using. Its do do with the ports along the way.

I don't know if you fall under that fault or not though. The trace looks clear.
I'll send it off to the techies though they have the tools and knowledge to look properly.

 

View PostAngus775n, on 23 March 2017 - 04:36 PM, said:

 

Ahh ok, I am with iinet so hopefully that resolves the issue.

 

Really appreciate the effort put in to fix these issues Tan. Thanks

 

Ahh ok, I did look up what ISP you were on, but it didn't tell me you were on IINet.

I don't have much information on the iinet issue, I just know our techie team has a fault lodged with IInet about a IInet network port/hub/whatever.. somewhere.

 

Regards
Tan

 


 

Feel free to like my Wargaming Facebook Page WGTanitha

 

 


Tanitha #150 Posted 23 March 2017 - 07:06 PM

    WOT Producer

  • Administrator
  • 4207 battles
  • 7,642
  • [WG] WG
  • Member since:
    02-16-2012

View PostAngus775n, on 23 March 2017 - 04:36 PM, said:

Really appreciate the effort put in to fix these issues Tan. Thanks

 

You are welcome, sorry there was issues that needed working on..
As far as I am aware all issues are fixed, except possibly an IInet point somewhere.. For which we have a fault lodged on.

 

I'm still looking into and working on a few topics, mainly cleanup, prevention, ETC ETC..

And keeping an eye on things in peak traffic times.

 

Regards
Tan


 


 

Feel free to like my Wargaming Facebook Page WGTanitha

 

 


Angus775n #151 Posted 24 March 2017 - 12:04 PM

    Corporal

  • Member
  • 46439 battles
  • 99
  • [PRC] PRC
  • Member since:
    01-24-2013

Bad lag this arvo. Hope this info confirms the issue you have a lodged a fault for with iinet.

 

bag lag from about 15 secs in and seemded to affect others in game based on chat. lasted for me for about 60 secs. Saved the pingplotter once lag ended.

 

http://tinypic.com/r/259v6vr/9

 

http://wotreplays.co...tvp_vtu_koncept



Bluetraxx #152 Posted 24 March 2017 - 12:28 PM

    Corporal

  • Member
  • 1979 battles
  • 21
  • Member since:
    06-11-2014

Today for me this has cleared up.  played 3 games and it the first time in 5 days I have had no issues.  


Edited by FrostyReception, 24 March 2017 - 12:41 PM.


Angus775n #153 Posted 24 March 2017 - 12:57 PM

    Corporal

  • Member
  • 46439 battles
  • 99
  • [PRC] PRC
  • Member since:
    01-24-2013
I have been lucky so far, only happens once or twice a day. And so far not on  map where it is possible to drown or crash :)

Tank_of_Kittens #154 Posted 24 March 2017 - 05:59 PM

    Corporal

  • Member
  • 24913 battles
  • 18
  • Member since:
    07-08-2014

The worst of it is over for me - ping doesn't fluctuate as badly anymore and the horrendous lag spikes aren't as common.

Still a little mediocre though, ping is still +40-50 ms on top of what I used to get and there is still the occasional jitter.

 

http://oi64.tinypic.com/2ur8c28.jpg

 

Is it iinet's fault for the remaining shoddyness? Should I grab my pitchfork?


Edited by Tank_of_Kittens, 24 March 2017 - 06:01 PM.


SquareDCloud #155 Posted 24 March 2017 - 10:22 PM

    Sergeant

  • In-Training Moderator
  • 6779 battles
  • 162
  • [-P2W-] -P2W-
  • Member since:
    03-14-2017

Dear Tanitha.

 

My ping problem has been solved very well last time, but my friend still has some ping problems. Please check this screenshot and give him a salvation too :)

 

https://cdn.discordapp.com/attachments/147266223950790656/294837907104071681/1.jpg


Edited by SquareDCloud_WoT, 25 March 2017 - 08:33 AM.

도움이 필요하시면 저에게 포럼 메시지를 보내주세요. 모더레이터는 다른 유저들을 돕기 위해 존재합니다.

Just as the sorcerer begins its ceremony by marking out from all its surroundings the place in which the sacred forces are to come into play, each work of art is closed off from reality by its own circumference. - <Dialectic of Enlightenment> Theodor Adorno

The unexamined life is not worth living - Plato's Apology


Quasinerdo #156 Posted 24 March 2017 - 11:16 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 16070 battles
  • 765
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    09-17-2012

Good evening.

 

sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw​ is showing huge variance in ping on my plots. This is the node that the WoT Asia server links to.

bundle-ether6.woo-core1.brisbane.telstra.ne​t is showing packet loss.

 

Target Name: login.worldoftanks.asia
         IP: XXXXXXXXX
  Date/Time: 25/03/2017 01:10:00 - 25/03/2017 01:20:00

Hop  Sent  PL%     Min     Max     Avg  Host Name / [IP]
  1    83    0    0.35    1.38    0.83  RT-AC68U-25C0 [192.168.1.1]
  2    82  100       0       0       0   [-]
  3    83    0    7.18   38.48    9.48  XXXXXXXXXXXXXXXXX]
  4    83    0    7.63   13.85    9.13  XXXXXXXXXXXXXXXXX]
  5    83    0    7.02   13.69    9.06  bundle-ether4.woo-edge902.brisbane.telstra.net [203.50.44.42]
  6    83    1    7.70   16.51   10.74  bundle-ether6.woo-core1.brisbane.telstra.net [203.50.11.138]
  7    83    0   19.85   24.91   21.81  bundle-ether11.chw-core10.sydney.telstra.net [203.50.11.70]
  8    83    0   32.12   41.21   34.55  bundle-ether8.exi-core10.melbourne.telstra.net [203.50.11.125]
  9    83    0   44.35   52.73   47.43  bundle-ether5.way-core4.adelaide.telstra.net [203.50.11.92]
 10    82    0   71.37   80.37   74.67  bundle-ether5.pie-core1.perth.telstra.net [203.50.11.17]
 11    82    0   70.49   76.98   71.92  203.50.9.2 [203.50.9.2]
 12    82    0  120.26  128.42  123.42  i-0-1-1-0.sgpl-core01.bx.telstraglobal.net [202.84.143.2]
 13    82    0  120.10  126.47  121.68  unknown.telstraglobal.net [202.84.224.198]
 14    82    0  120.36  132.99  122.55  i-0-0-2-2.istt03.bi.telstraglobal.net [202.84.219.182]
 15    82    0  120.60  127.91  122.10  unknown.telstraglobal.net [202.127.73.118]
 16    82    0  120.49  214.43  125.23  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]
 17    82    0  120.24  131.06  121.63  login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]

 

My details:

 

Brisbane Location,

Telstra ISP

Cable (HFC) 100MBit, nil conjestion locally.

 

Having packet loss issues tonight ingame with some shot delay and loss of control.

Pingplots show zero packet loss. Ingame is bouncing upward of 165ms from 130 with the red light going nutty at intervals.

 

Tried normal play and via WTFast (which was making it worse in this instance but I'm not sure who they are contracted with for routing).


Edited by Quasinerdo, 24 March 2017 - 11:24 PM.


 

 KraftLawrence - "Don’t be that guy camping and doing nothing while your team dies on another flank – then farm 3k damage and complain your team sucks. That guy is the worst."


13105 #157 Posted 26 March 2017 - 08:58 PM

    Private

  • Member
  • 6005 battles
  • 6
  • [CHITA] CHITA
  • Member since:
    03-14-2017

Tanitha, may you help me to solve my ping problem ?

 

I don't want to suffer from high ping ..

 

 

below link is a my pingplotter screenshot.

 

http://imgur.com/qrLyTVo



Crypto_ #158 Posted 27 March 2017 - 06:02 PM

    First lieutenant

  • Live Streamer
  • 20549 battles
  • 960
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    04-28-2013

Nope server is still F, just had another game where the entire team lagged out.

 

Pinging login.worldoftanks.asia [92.223.16.65] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 92.223.16.65:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

 

C:\Users\GamingPC>tracert login.worldoftanks.asia

Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.2
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7     *        *        *     Request timed out.
  8     *        *        *     Request timed out.
  9     *        *        *     Request timed out.
 10

 

 

 

 


Replay Thread        Twitch Channel     Youtube Channel      3 MoE    

                 

                                                        


Crypto_ #159 Posted 27 March 2017 - 07:48 PM

    First lieutenant

  • Live Streamer
  • 20549 battles
  • 960
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    04-28-2013

Seriously, 

 

https://gyazo.com/50...2b6bf3f4ae70c55


Edited by TE_Bolagnaise, 27 March 2017 - 07:50 PM.

Replay Thread        Twitch Channel     Youtube Channel      3 MoE    

                 

                                                        


DishD #160 Posted 28 March 2017 - 04:52 AM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 7699 battles
  • 64
  • Member since:
    09-18-2012

Having the same issue for the last two weeks now, during the day (Aussie Time Zone) no real issues, once it gets to around 6pm (Aus Daylight Saving Time) my ping jumps from 120-130 to 180-220, lags, skips etc etc, VERY frustrating

 
 

here is a copy of my trace this morning and il post another tonight with high ping...







1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users