Jump to content


High ping + packet loss

lag server

  • This topic is locked This topic is locked
215 replies to this topic

Poll: Server lag? (215 members have cast votes)

You have to complete 20 battles in order to participate this poll.

Have you suffered more lag issuse since the Korean players merger?

  1. Yes (207 votes [96.28%] - View)

    Percentage of vote: 96.28%

  2. No (8 votes [3.72%] - View)

    Percentage of vote: 3.72%

Vote Hide poll

Centurion_IRL #81 Posted 19 March 2017 - 03:22 PM

    Fighting Irish

  • Senior Moderator
  • 27185 battles
  • 2,927
  • [ANZAF] ANZAF
  • Member since:
    09-16-2012

Threads merged at Tans request

 

>Centurion_IRL


 
 
I am here to help, please don't hesitate to PM Me
For help and gameplay advice please try the WG Wiki or contact Support
"Judge me not by how I fall, but how I stand myself back up again"
 
“Men have called me mad; but the question is not yet settled, whether madness is or is not the loftiest intelligence– whether much that is glorious– whether all that is profound– does not spring from disease of thought– from moods of mind exalted at the expense of the general intellect.” 
 

MagicalFlyingFox #82 Posted 19 March 2017 - 03:31 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24807 battles
  • 11,342
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-03-2012

  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7    31 ms    20 ms    36 ms  . [198.142.250.237]
  8    25 ms    23 ms    22 ms  . [198.142.139.118]
  9    33 ms    23 ms    36 ms  . [198.142.139.134]
 10   151 ms   150 ms   146 ms  . [61.14.134.92]
 11   137 ms   137 ms   136 ms  . [134.159.129.20]
 12   145 ms   144 ms   134 ms  . [202.84.157.30]
 13   142 ms   143 ms   142 ms  . [202.84.137.38]
 14   158 ms   140 ms   145 ms  . [202.84.225.238]
 15   161 ms   140 ms   147 ms  . [202.127.73.118]
 16   211 ms   153 ms   153 ms  . [92.223.116.163]
 17   140 ms   141 ms   143 ms  . [92.223.16.66]

 

As of right now. Game says 200-220ms with a big red dot.



Run_Away_Brave_sir_Robin #83 Posted 19 March 2017 - 04:09 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 21796 battles
  • 789
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-15-2014

 


  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4    18 ms    18 ms    18 ms  ae8-10.akbr6.global-gateway.net.nz [122.56.116.5
]
  5    18 ms    19 ms    18 ms  ae2-6.tkbr12.global-gateway.net.nz [122.56.127.1
7]
  6    42 ms    41 ms    41 ms  122.56.119.82
  7    41 ms    41 ms    43 ms  122.56.119.86
  8    45 ms    43 ms    45 ms  i-0-11-0-0.sydp01.bi.telstraglobal.net [202.84.2
20.210]
  9    43 ms    43 ms    44 ms  i-0-1-0-6.sydp-core03.bi.telstraglobal.net [202.
84.220.209]
 10   101 ms    99 ms   104 ms  i-0-7-1-0.pthw-core01.bi.telstraglobal.net [202.
84.143.146]
 11   144 ms   143 ms   143 ms  i-0-3-0-0.istt-core02.bx.telstraglobal.net [202.
84.137.30]
 12   207 ms   226 ms   144 ms  i-0-0-2-0.istt03.bi.telstraglobal.net [202.84.22
5.238]

 13   145 ms   143 ms   143 ms  unknown.telstraglobal.net [202.127.73.118]
 14   151 ms   157 ms   153 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]

 15   148 ms   147 ms   147 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]

Trace complete.

 

 

tracert, right now having similar issues to MFF, ingarage, ping should be normal and not moving (around 140), its ocassionally spiking to 200 in garage...... then in game it spikes.

 

bolded the high ping Hop


3Moe Tanks: VK28.01 (1st and most proud of), IS6

2Moe Tanks: Batchat 25T AP, T54light, 416, IS3, ScorpionRHM, RHM(15cm), WZ-132, T21, PZ IV H, M4, KV1s, 

Spoiler

 


Tanitha #84 Posted 19 March 2017 - 04:50 PM

    WOT Producer

  • Administrator
  • 4206 battles
  • 7,604
  • [WG] WG
  • Member since:
    02-16-2012

View PostQuasinerdo, on 16 March 2017 - 09:05 PM, said:

I can attest to the following:

 

1. it is not just Brisbane (I live in Brisbane).

2. Multiple ISP's are being affected.

3. Even using WTFast does not correct it for me - and this usually is the best fix when it is a routing issue.

 

My hypothesis is that we are seeing a problem at the WG Server inter-connect or an actual server

 

 

Oh Definately its not just brisbane : )

The "Brisbane" was just what the first player wrote into the topic.
I've renamed the thread. :)


 

Feel free to like my Wargaming Facebook Page WGTanitha

 

 


Quasinerdo #85 Posted 19 March 2017 - 05:01 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 15713 battles
  • 748
  • Member since:
    09-17-2012

Some people having issues are not on the Telstra global pipe ..... so perhaps there is just some cases that are muddying the water if there is a specific pipe issue again over the water. Anything close to the server will affect a broader base though (recall the Level 3 router in Charlotsville on NA server some years back.... that crap thing messed up everyone for months!).

 

Thank you Tan for your personal attention to this as well. It's always good to know you keep an eye on us here in the English Community :D. (I'm still waiting for  my E-25 too :P ).

 



 

 KraftLawrence - "Don’t be that guy camping and doing nothing while your team dies on another flank – then farm 3k damage and complain your team sucks. That guy is the worst."


MikasaAckerman_ #86 Posted 19 March 2017 - 05:48 PM

    Private

  • Member
  • 7056 battles
  • 7
  • [B2DV] B2DV
  • Member since:
    07-31-2015

Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  254.1.168.192.in-addr.arpa [192.168.1.254]
  2    16 ms    15 ms    19 ms  36.73.224.1
  3    15 ms    15 ms    16 ms  173.subnet125-160-11.speedy.telkom.net.id [125.160.11.173]
  4    15 ms    15 ms    16 ms  180.252.3.201
  5    48 ms    45 ms    50 ms  61.subnet118-98-61.astinet.telkom.net.id [118.98.61.61]
  6    48 ms    47 ms    47 ms  62.subnet118-98-61.astinet.telkom.net.id [118.98.61.62]
  7    80 ms    87 ms    80 ms  58.190.240.180.in-addr.arpa [180.240.190.58]
  8    77 ms    76 ms    76 ms  iptp1-10g.hkix.net [123.255.90.171]
  9    74 ms    76 ms    74 ms  6-4.r0.616.eq.sg [103.242.75.233]
 10    84 ms    84 ms    84 ms  138.74.242.103.in-addr.arpa [103.242.74.138]
 11    82 ms    82 ms    81 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]
 12    75 ms    76 ms    74 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]

Trace complete.

 

Pardon my english, it's not my native language...

I'm based in Surabaya, Indonesia. In game ping stable around 145ms, but often spiking to 200ms-350ms. Usually, I have good ping around 30ms - 40ms
The issue happened 3 times today and I can't control my tank :confused:


"kono sekai wa zankoku da"

-Mikasa Ackerman-


TrinityShock #87 Posted 19 March 2017 - 06:28 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 19256 battles
  • 298
  • Member since:
    02-14-2014

Bye bye marathon missions, no point in even trying with the lousy connection problems. Keep getting disconnected because of WG server connection in Singapore.

Thank you for making missions impossible to complete.


I kill pixels so I don't kill people.

AC-1 Sentinel needs some loving. AC-1 lowest DMP for Tier 4 Medium tank. Alpha is stupidly low, even for a light tank. It sees tier 6 tanks in game.

Seriously, how long does it take for an AC-1 to take down a tier 6 tank, it just doesn't happen. Please Buff the AC-1.


runamuccuss #88 Posted 19 March 2017 - 06:28 PM

    Private

  • Member
  • 43356 battles
  • 3
  • [ANZAS] ANZAS
  • Member since:
    01-25-2014

this is unacceptable to pay for a service that is not functioning

it took me 57 battles and 9 hours to do the mission on 18/03/2017

I pay for premium and expect that the marathon mission is achievable , clearly not true

fix it WG FIX IT!!!!!

and reimburse me for lost premium and incomplete missions

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright © 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\Andrew>tracert login.worldoftanks.asia

Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms  NB604N.Home [192.168.1.1]
  2    25 ms    24 ms    24 ms  10.20.23.217
  3    23 ms    25 ms    25 ms  202-7-180-213.static.tpgi.com.au [202.7.180.213]

  4    23 ms    23 ms    23 ms  202.7.171.221
  5    24 ms    24 ms    25 ms  203-174-132-53.per.static-ipl.aapt.com.au [203.1
74.132.53]
  6    25 ms    25 ms    25 ms  Bundle-Ether13.wel-edge902.perth.telstra.net [16
5.228.23.133]
  7    24 ms    24 ms    24 ms  bundle-ether2.pie-edge902.perth.telstra.net [203
.50.6.187]
  8    25 ms    27 ms    27 ms  bundle-ether7.pie-core1.perth.telstra.net [203.5
0.6.188]
  9    25 ms    24 ms    24 ms  tengige0-5-1-0.pthp-core01.perth.net.reach.com [
203.50.13.254]
 10    77 ms    75 ms    76 ms  i-0-1-1-0.sgpl-core01.bx.telstraglobal.net [202.
84.143.2]
 11   150 ms   150 ms   151 ms  unknown.telstraglobal.net [202.84.224.202]
 12    73 ms    74 ms    73 ms  i-0-0-2-2.istt03.bi.telstraglobal.net [202.84.21
9.182]
 13    74 ms    74 ms    73 ms  unknown.telstraglobal.net [202.127.73.118]
 14    73 ms    73 ms    73 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]

 15    75 ms    73 ms    74 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]

Trace complete.

C:\Users\Andrew>

 

I am unable to hit stationary targets because they aren't where they were , super frustrating , and forget hitting anything that is moving
 


Edited by runamuccuss, 19 March 2017 - 06:30 PM.


XPHOEN1X #89 Posted 19 March 2017 - 07:33 PM

    Corporal

  • Member
  • 5283 battles
  • 63
  • [ANKOU] ANKOU
  • Member since:
    03-18-2015

Has anyone been experiencing server lag these few days? The ping would look fine (20ms, green dot) but my tank wouldn't move in game.

 

It seems to affect only some people in a match, and the unaffected ones have a field day farming damage on the affected tanks.

 

Here's a replay showing this problem in a match in my Chi-To last night: http://wotreplays.co...x-type_4_chi-to



Proloser #90 Posted 19 March 2017 - 07:34 PM

    Major

  • Member
  • 21246 battles
  • 3,793
  • Member since:
    07-13-2014
Been experiencing lots of floating around due to server lag since the server merge. I would say there's just too many people on and the server can't keep up at times.

Edited by Proloser, 19 March 2017 - 07:34 PM.

Scrub Reviews (most with memes): T20, T26E4, T-34-3

Kind of Scrub Reviews (no memes 2lazy): T110E5

 

kek


jessica_raven #91 Posted 19 March 2017 - 07:43 PM

    Captain

  • Member
  • 17174 battles
  • 1,529
  • Member since:
    12-08-2014
Got that alot now, everything stop moving for few sec (minus turret rotation ) and boom, you're dead.
Wot.. Wot never change..

topshelf #92 Posted 19 March 2017 - 08:04 PM

    First lieutenant

  • Beta-Tester
  • 16744 battles
  • 500
  • [AAD] AAD
  • Member since:
    08-12-2012

Latest Tracert essentially the same as the one last night, maybe -20ms off the high end in the last two jumps. So no real change.

 

  1     1 ms    <1 ms     1 ms 
  2    18 ms    17 ms    17 ms  lo0.bras2.syd7.on.ii.net [150.101.32.41]
  3    19 ms    17 ms    17 ms  be12.cr2.syd2.on.ii.net [150.101.197.206]
  4    18 ms    17 ms    27 ms  ae19.br1.syd4.on.ii.net [150.101.40.130]
  5    19 ms    18 ms    18 ms  203.8.176.5
  6    18 ms    19 ms    18 ms  Bundle-Ether13.ken-edge902.sydney.telstra.net [139.130.214.101]
  7    19 ms    18 ms    18 ms  bundle-ether2.chw-edge902.sydney.telstra.net [203.50.11.105]
  8    19 ms    21 ms    19 ms  bundle-ether14.chw-core10.sydney.telstra.net [203.50.11.100]
  9    32 ms    31 ms    31 ms  bundle-ether8.exi-core10.melbourne.telstra.net [203.50.11.125]
 10    40 ms    39 ms    40 ms  bundle-ether5.way-core4.adelaide.telstra.net [203.50.11.92]
 11    70 ms    71 ms    72 ms  bundle-ether5.pie-core1.perth.telstra.net [203.50.11.17]
 12    67 ms    68 ms    68 ms  tengige0-5-1-0.pthp-core01.perth.net.reach.com [203.50.13.254]
 13   157 ms   160 ms   159 ms  i-0-4-2-0.sgpl-core01.bx.telstraglobal.net [202.84.143.94]
 14   156 ms   156 ms   157 ms  unknown.telstraglobal.net [202.84.224.186]
 15   154 ms   153 ms   153 ms  i-0-0-2-2.istt03.bi.telstraglobal.net [202.84.219.182]
 16   143 ms   143 ms   142 ms  unknown.telstraglobal.net [202.127.73.118]
 17   142 ms   142 ms   142 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]
 18   143 ms   141 ms   141 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]



Revan #93 Posted 19 March 2017 - 08:27 PM

    Captain

  • Member
  • 21774 battles
  • 1,828
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    11-13-2012
Yep but it only effects some people, got pasted multiple times because of it. 
Empowered by the dark side, fueled by pubbie tears. 

cwing00 #94 Posted 19 March 2017 - 09:31 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 31782 battles
  • 19
  • [HKD] HKD
  • Member since:
    10-01-2012

seems WG didn't improve their horrible server quality before Korea server come in and make the lag even worse

 

 

 

 

 

 

and now is the T25 marathon

nice one WG


Edited by cwing00, 28 March 2017 - 11:59 AM.


pokeranger24 #95 Posted 19 March 2017 - 10:06 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 5911 battles
  • 418
  • [SPIDA] SPIDA
  • Member since:
    11-04-2016

U know its quite funny to see the replays of high ping matchs

 

Here is my one

 

Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms     1 ms  192.168.1.1
  2    44 ms    45 ms    45 ms  117.201.112.1
  3    46 ms    47 ms    47 ms  static.ill.218.248.59.198/24.bsnl.in [218.248.59.198]
  4    64 ms    63 ms     *     218.248.255.1
  5     *       62 ms    63 ms  218.248.255.2
  6    79 ms    69 ms    69 ms  163.47.80-137-noc.bsccl.com [163.47.80.137]
  7   120 ms   121 ms   122 ms  116.51.30.121
  8   373 ms   374 ms   367 ms  116.51.26.146
  9   926 ms   429 ms   385 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]
 10   608 ms   452 ms     *     sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]
 11   390 ms   392 ms   393 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]

Trace complete.


RNG = NTR

Any Problem Can Be Solved With A Tank


kielhauler #96 Posted 19 March 2017 - 10:28 PM

    Private

  • Member
  • 1014 battles
  • 1
  • Member since:
    01-31-2017

Happened to me twice today. Tracks turning but no RT movement, then jump and jump again. One battle my T-26 was turning circles all by itself and the reticule was way off.

 

Annoying when still relatively new to this shooter...

 

KH



kmaxsl #97 Posted 19 March 2017 - 10:41 PM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 26926 battles
  • 72
  • [LIONS] LIONS
  • Member since:
    07-19-2013

same here :( used to be 50 ms. Now its almost 200 +packet loss.

Some times ping indicator is normal (ping is below 200 actively varying) but completely unplayable with trank drifting all over the place without responding to any controls.

 

Target Name: login.worldoftanks.asia
         IP: 92.223.16.66
  Date/Time: 19-Mar-17 8:07:14 PM to 19-Mar-17 8:07:22 PM

 

  1    1 ms    2 ms    1 ms    3 ms    1 ms    1 ms    1 ms    1 ms    1 ms  home.domain.actdsltmp [192.168.0.50]
 2   30 ms    7 ms   14 ms    8 ms    6 ms   74 ms    9 ms    7 ms   21 ms  [203.0.113.18]
 3    6 ms    7 ms    7 ms    7 ms    9 ms    6 ms    7 ms    7 ms    7 ms  [222.165.184.150]
 4    9 ms    7 ms    7 ms    9 ms   59 ms    6 ms    7 ms    7 ms    7 ms  [222.165.184.149]
 5    8 ms    7 ms    7 ms    8 ms    7 ms    7 ms    7 ms    8 ms    6 ms  [222.165.175.253]
 6    7 ms    7 ms    8 ms    8 ms    7 ms    8 ms    7 ms    7 ms    7 ms  [222.165.175.249]
 7    7 ms    7 ms    7 ms    8 ms    7 ms    8 ms    7 ms    9 ms    7 ms  [222.165.175.154]
 8  155 ms  154 ms  156 ms  154 ms  155 ms  155 ms  155 ms  157 ms  154 ms  [125.17.82.181]
 9  179 ms  180 ms  180 ms  180 ms  179 ms  184 ms  184 ms  180 ms  180 ms  [182.79.252.6]
10  194 ms  189 ms  201 ms  188 ms  189 ms  189 ms  188 ms  188 ms  189 ms  199524.sgw.equinix.com [27.111.228.222]
11  186 ms  185 ms  185 ms  185 ms  188 ms  185 ms  185 ms  187 ms  186 ms  sg1 [92.223.116.131]
12  190 ms  189 ms  191 ms  190 ms  190 ms  190 ms  192 ms  192 ms  N/A     sg2 [92.223.116.163]
13  182 ms  182 ms  182 ms  181 ms  181 ms  182 ms  183 ms  181 ms  N/A     login.worldoftanks.asia [92.223.16.66]


Edited by kmaxsl, 19 March 2017 - 10:42 PM.


SmilingEvil #98 Posted 19 March 2017 - 10:58 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 27912 battles
  • 15
  • [LIHKG] LIHKG
  • Member since:
    09-26-2012

Not as bad as yesterday, but still get occasional packet loss that last for 2-3 seconds

I'm from Hong Kong, wondering what's wrong these few days.

tracert login.worldoftanks.asia

Tracing route to login.worldoftanks.asia [92.223.16.65]

over a maximum of 30 hops:

  1    13 ms    13 ms    13 ms  113.255.80.1
  2    47 ms    14 ms    14 ms  10.30.2.193
  3    14 ms    12 ms    14 ms  10.28.21.41
  4     *        *        *    Request timed out.

  5     *        *        *    Request timed out.

  6    14 ms    15 ms    15 ms  i-0-6-0-11.hkhh-core02.bi.telstraglobal.net [202.84.156.137]
  7    69 ms    71 ms    70 ms  i-0-3-0-12.istt-core02.bx.telstraglobal.net [202.84.137.38]
  8    43 ms    44 ms    44 ms  i-0-0-2-0.istt03.bi.telstraglobal.net [202.84.225.238]
  9    46 ms    46 ms    46 ms  unknown.telstraglobal.net [202.127.73.118]
 10    45 ms    44 ms    44 ms  sg2-n5596-fe-1-vl231.fe.core.pw [92.223.116.163]

 11    44 ms    46 ms    46 ms  sg2-sl-a65.fe.core.pw [92.223.16.65]

Trace complete.



dhelazt #99 Posted 19 March 2017 - 10:58 PM

    Private

  • Member
  • 10826 battles
  • 8
  • [GAWOK] GAWOK
  • Member since:
    03-06-2013

Like title said, i got bad ping time after micropatch several days ago. Some player says KOREAN server is merged with ASIA, check my network for problem, but it working fine. Many players report same problem. Here my tracert and ping.

ping.PNGtracert.PNG


Edited by dhelazt, 19 March 2017 - 11:17 PM.


Proloser #100 Posted 19 March 2017 - 11:18 PM

    Major

  • Member
  • 21246 battles
  • 3,793
  • Member since:
    07-13-2014

View Postcwing00, on 19 March 2017 - 09:31 PM, said:

seems WG didn't improve their horrible server quality before Korea server come in and make the lag even worse

 

 

 

 

 

 

and now is the T25 marathon

nice one WG

 

"Horrible server quality"

 

I've been playing the game for 2+ years and the only major issues I've had were the cables which weren't WG's fault. You have to admit that most of the time the servers work fine (60-90 ping, no/minimal packet loss). It's just this surge in players from Korea that is causing more load for the servers. 


Scrub Reviews (most with memes): T20, T26E4, T-34-3

Kind of Scrub Reviews (no memes 2lazy): T110E5

 

kek






12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users