Jump to content


Different Servers?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

rjTurtleSquid #1 Posted 08 May 2017 - 03:37 PM

    Private

  • Member
  • 274 battles
  • 3
  • [TATER] TATER
  • Member since:
    05-07-2017

Hi guys

I just started world of tanks yesterday and wanted to play with my friend who also started playing, we both are using world of tanks asia but seem to have different servers. I can only connect to a server called W.o.T and my friend has a drop down menu of a bunch of servers.

Any help would be greatly appreciated.


 


 

Attached Files

  • Attached File   shot_001.jpg   56.21K

Edited by rjTurtleSquid, 08 May 2017 - 03:37 PM.


MagicalFlyingFox #2 Posted 08 May 2017 - 03:40 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24807 battles
  • 11,342
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-03-2012

There are 4 different servers: ASIA, EU, RU and NA.  Check which one is closest to you both and download that one. 

Those dropdown ones are clusters. NA has 2 clusters, EU and RU have many more. ASIA only has the one, hence you can't select another. 

 

He definitely does not have the ASIA client. Well. It says right there that he has the NA client. 


Edited by MagicalFlyingFox, 08 May 2017 - 03:41 PM.


Ezz #3 Posted 08 May 2017 - 03:41 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 55172 battles
  • 32,442
  • [PBKAC] PBKAC
  • Member since:
    07-17-2012

WoT installs by default to the region you downloaded from. Looks like your friend downloaded the NA version and sounds like you d/l the SEA version.

 

Two options, one a bit fiddly is a fix that allows multi region (don't ask me how, but i read it's possible). The other option would be for one of you to download the version from the relevant site.


Who the [edited] are you? Get Spoofed! "wouldn't be a proper WG balance change if they didn't [edited] something up after all "

>9000 cynicism brought to you by P2W, RIP Balance and the Cartoon Connection

Currently moderating your English speaking community : AALGMadibaCenturion_NZ, Elite911, Moonbase Patrol Copter 7

R. Pubbie: "why are all PBKAC players so rude, arrogant and nasty? and why do Mods favor them?"


MagicalFlyingFox #4 Posted 08 May 2017 - 03:46 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24807 battles
  • 11,342
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-03-2012

View PostEzz, on 08 May 2017 - 05:41 PM, said:

WoT installs by default to the region you downloaded from. Looks like your friend downloaded the NA version and sounds like you d/l the SEA version.

 

Two options, one a bit fiddly is a fix that allows multi region (don't ask me how, but i read it's possible). The other option would be for one of you to download the version from the relevant site.

 

Pretty sure that mod just downloads the respective localisation pack from the launcher. Only used it once though. 

rjTurtleSquid #5 Posted 08 May 2017 - 03:52 PM

    Private

  • Member
  • 274 battles
  • 3
  • [TATER] TATER
  • Member since:
    05-07-2017

thanks guys, I find it weird how my friend can log into the asia server though and not the normal wot website.

so how would I download the NA client? just download from the website?

EDIT: every time I try to make a NA account it directs me to the asia website :(


 

 


Edited by rjTurtleSquid, 08 May 2017 - 03:57 PM.


MagicalFlyingFox #6 Posted 08 May 2017 - 04:02 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24807 battles
  • 11,342
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-03-2012

:hiding:

You will see this pop up

Just click "Stay on the website of the American Region" at the bottom and download the client. Or your friend can do the same if he wants to download the ASIA client on the ASIA website.

 

Here's the NA link

https://worldoftanks.../game/download/

 

Oh right creating an account. Try doing it in another browser so you don't need to clear cookies and crap.


Edited by MagicalFlyingFox, 08 May 2017 - 04:04 PM.


MagicalFlyingFox #7 Posted 08 May 2017 - 04:06 PM

    Major

  • Beta-Tester
  • 24807 battles
  • 11,342
  • [PYRO] PYRO
  • Member since:
    10-03-2012

:ohmy:

OK i see the problem. Go to the drop down in the top right and click English for North America like it is done here.

Yeah it redirects you to ASIA login. 


Edited by MagicalFlyingFox, 08 May 2017 - 04:06 PM.


rjTurtleSquid #8 Posted 08 May 2017 - 04:07 PM

    Private

  • Member
  • 274 battles
  • 3
  • [TATER] TATER
  • Member since:
    05-07-2017

when I go to create my account it keeps directing me strait to the asia website :(

EDIT: ohhhhh ok thanks very much


Edited by rjTurtleSquid, 08 May 2017 - 04:07 PM.





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users