Jump to content


creating platoons and something more

platoon tier SPG

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

zantetsuken #1 Posted 28 June 2017 - 10:31 AM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 42113 battles
  • 27
  • Member since:
    10-03-2012

1. we all know now we cannot create platoon with different tier. idk if this is for preventing players from creating a platoon with a Maus and MS-1 or not, but i don't like it. i bet many either.

to make it clear, here's an example:

- i have a WZ-132, it's a tier 8 LT, and usually get in tier 9-10 battles. this is normal.

- i also have UDES 03, it's a tier 8 TD, and usually get in tier 9-10 battles. this is normal, too.

so why can't i bring those to a platoon with a tier 9-10 vehicle? the current rule of platoon should be change. like: tier of platoon: the highest - the lowest < 3 . so we can all happy.

2. SPGs are now very very bad since i started. but any team can have a platoon of SPGs, so let them in. this is a team game. let players support others. this can't make the game unbalance. 

3. pls buff IS-6. seriously



zantetsuken #2 Posted 28 June 2017 - 10:35 AM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 42113 battles
  • 27
  • Member since:
    10-03-2012

4. sorry, i forgot this: there used to be many maps in this game. where are they now? it makes game boring



_DiscoStu_ #3 Posted 28 June 2017 - 10:59 AM

    Staff sergeant

  • Member
  • 23500 battles
  • 423
  • [-WB-] -WB-
  • Member since:
    01-06-2013

I believe they are reintroducing the ability of arty to platoon, but limiting it to 1 arty per platoon... which is fine with me... you get to play with mates and it somewhat limits the amount of arty in game... less arty the better.

The tier restrictions are to stop fail platoons yes... it was frustrating when  idiots would think it was funny to platoon in massively different tiered tanks... although it was a good excuse to reset your battle buddy.

If you are platooning your tier 8 with a tier 9 you are missing the chance (although now it appears not much of chance) for you to be top tier in your 8... why is that a good idea?

Maps yes... bring back dragon ridge!!

is6... rip... :(


I'm a much better player than I actually am... https://www.youtube.com/channel/UChby0l_z0Lv_S0zLepFQ5sA


zantetsuken #4 Posted 28 June 2017 - 02:36 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 42113 battles
  • 27
  • Member since:
    10-03-2012

View Post_DiscoStu_, on 28 June 2017 - 02:59 AM, said:

I believe they are reintroducing the ability of arty to platoon, but limiting it to 1 arty per platoon... which is fine with me... you get to play with mates and it somewhat limits the amount of arty in game... less arty the better.

The tier restrictions are to stop fail platoons yes... it was frustrating when  idiots would think it was funny to platoon in massively different tiered tanks... although it was a good excuse to reset your battle buddy.

If you are platooning your tier 8 with a tier 9 you are missing the chance (although now it appears not much of chance) for you to be top tier in your 8... why is that a good idea?

Maps yes... bring back dragon ridge!!

is6... rip... :(

if i take my tier 8 with higher tier in platoon, i must accept what you said. what i mean is: if my tier 8 tank can be in a tier 10 battle, why not let me in a platoon with 10? it's gonna 10 anyway



_DiscoStu_ #5 Posted 28 June 2017 - 02:44 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 23500 battles
  • 423
  • [-WB-] -WB-
  • Member since:
    01-06-2013

View Postzantetsuken, on 28 June 2017 - 06:36 AM, said:

if i take my tier 8 with higher tier in platoon, i must accept what you said. what i mean is: if my tier 8 tank can be in a tier 10 battle, why not let me in a platoon with 10? it's gonna 10 anyway

 

Not always... Tier 8 can get top tier... If you platoon with a tier 10 and get in a battle that only has tier 9 and 10... it can happen... then you are disadvantaging your team... that's why it is called a fail platoon.

I'm a much better player than I actually am... https://www.youtube.com/channel/UChby0l_z0Lv_S0zLepFQ5sA


_EzioAuditore_ #6 Posted 28 June 2017 - 03:56 PM

    Major

  • Member
  • 52419 battles
  • 4,484
  • [CROWN] CROWN
  • Member since:
    12-20-2012
Platooning with anything that does not have same battle tier as you (minimum and maximum) = fail platoon.
More than 1 spg focusing = permastun/track, very obvious example is in ranked battles where you will die the moment you get spotted because 3 arty will shoot you and their team will finish you off. They are allowing 1 spg per platoon soon, which is ideal, anything higher is just [edited].
Is-6 is still good, especially since t8s quite often get pulled into tier x games now. It will probably get buffed soon anyway because its russian.

T55A Get! 263/300 done with honors!  65/75 obj 260 missions done! :^)

3 mark: 1390 leo pta is-7 e5 t26a 2 mark: m46,obj 907, 50100, e100, batchat 25t,  t57 heavy, grille 15, obj 140, is-6, is-3, vkd, pzivh, mutz, spic, CAX, 113

Helljumper, Helljumper, where you been? Feet first into hell and back again! When I die please bury me deep! Place an MA5 down by my feet! Don't cry for me, don't shed no tear!
Just pack my box with PT gear! Cuz one early morning 'bout zero-five! The ground will rumble, there'll be lightning in the sky!
Don't you worry, don't come undone! It's just my ghost on a PT run!

http://cdn-frm-sg.wa...-1407289026.gif
 


Weslam #7 Posted 29 June 2017 - 12:28 PM

    First lieutenant

  • Member
  • 11406 battles
  • 505
  • [BLAZE] BLAZE
  • Member since:
    12-08-2013

Okay... typing this again because the post editor deleted my text when I posted it...

 

All I ask is that preferential matchmaking tanks are allowed to platoon with tanks of a tier below them, for example an IS-6 platooning with a Tiger I.

 

Because currently, single-tier platoons applies to all tanks, both standard-MM and pref-MM tanks included. Which means a Jagdtiger 88 will see tier 10 if it platoons with another tier 8 tank that does not have pref-MM.

 

I can't play my Jagdtiger 88 with a friend in his tier 7 (if he has no tier 8 pref-MM tank), and I'm forced to play tier 10 battles and put my team at a disadvantage if I want to use my Jagdtiger 88 in a platoon.

 

And that's just stupid.

 

That too will disadvantage your team, because if I'm playing in a tier 10 game and see a platoon with two IS-3s and one IS-6 on my team, that means my team has a disadvantage, because IS-6s shouldn't see tier 10.

 

So please just let pref-MM tanks platoon with tanks of a tier below them.

 

That's all I ask.


Edited by Weslam, 29 June 2017 - 12:35 PM.

Rare photograph of Russian infantryman carrying prototype helmet into battle (Stalingrad, December 1942; colourised)


zantetsuken #8 Posted 29 June 2017 - 02:11 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 42113 battles
  • 27
  • Member since:
    10-03-2012

View Post_DiscoStu_, on 28 June 2017 - 06:44 AM, said:

 

Not always... Tier 8 can get top tier... If you platoon with a tier 10 and get in a battle that only has tier 9 and 10... it can happen... then you are disadvantaging your team... that's why it is called a fail platoon.

Even when you play solo, you still can be put in a tier 10 game with a 8. So i'm fine if i'm 8 in tier 10 battle and there is a 8 plats with 10 in enemy team. If there's a game in that lowest tier of both teams are not the same, it's a fail MM. 



_DiscoStu_ #9 Posted 29 June 2017 - 10:34 PM

    Staff sergeant

  • Member
  • 23500 battles
  • 423
  • [-WB-] -WB-
  • Member since:
    01-06-2013

View Postzantetsuken, on 29 June 2017 - 06:11 AM, said:

Even when you play solo, you still can be put in a tier 10 game with a 8. So i'm fine if i'm 8 in tier 10 battle and there is a 8 plats with 10 in enemy team. If there's a game in that lowest tier of both teams are not the same, it's a fail MM.

 

That is a fail platoon... you may be happy to do it... but other players get very annoyed when players do it... it can ultimately disadvantage one team... mm does not look for another fail platoon to even things up... that is why WG have made it so you can't make a fail platoon...

I agree with Weslam about prem matchmaking tanks... that needs to be fixed.


I'm a much better player than I actually am... https://www.youtube.com/channel/UChby0l_z0Lv_S0zLepFQ5sA


Wodka_Warrior #10 Posted 29 June 2017 - 10:55 PM

    Corporal

  • Member
  • 15479 battles
  • 81
  • Member since:
    10-05-2013

View Post_DiscoStu_, on 29 June 2017 - 02:34 PM, said:

 

That is a fail platoon... you may be happy to do it... but other players get very annoyed when players do it... it can ultimately disadvantage one team... mm does not look for another fail platoon to even things up... that is why WG have made it so you can't make a fail platoon...

I agree with Weslam about prem matchmaking tanks... that needs to be fixed.

 

I also a like that...cos it makes sense yo 

Will wait and see if ovaloards agree...

(Holding breath) 

((Turning blue))



zantetsuken #11 Posted Today, 12:23 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 42113 battles
  • 27
  • Member since:
    10-03-2012

you guys seem don't understand. here is what i mean: for example:

- if my T34 (US HT) or O-Ho is in a tier 10 battles, it's normal, right? 

- so it's not a disadvantage if enemy team also have tier 8

- if you guys remember, you would receive a notification if MM couldn't find a match for your platoon.

MM is pretty good at tier now, so if my tier 8 tank gets in tier 10 almost every time, why not let me in a plat?







2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users