Jump to content


error joining game CELL APP crash


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

cplripley #1 Posted 14 March 2019 - 09:30 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 34635 battles
  • 174
  • [PERTH] PERTH
  • Member since:
    03-16-2013
is this happening for anyone else?  it freezes the ui when you hit battle?
BUFF THE AC1 SENTINEL!,  gun and speed.

kovacs #2 Posted 14 March 2019 - 10:13 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 20970 battles
  • 67
  • [-RGB-] -RGB-
  • Member since:
    07-15-2012

Had it three times in a row. Kept happening even after I logged out of and back into the game. Restarted my computer - all good.

 

Don't know if it would have fixed itself but that's what i did, hope it helps.

 

 

 


Edited by kovacs, 14 March 2019 - 11:19 PM.


cplripley #3 Posted 14 March 2019 - 11:46 PM

    Sergeant

  • Council of Armored Forces
  • 34635 battles
  • 174
  • [PERTH] PERTH
  • Member since:
    03-16-2013

cheers

 


BUFF THE AC1 SENTINEL!,  gun and speed.

stewiejp #4 Posted 15 March 2019 - 07:28 PM

    #GetOnBoard

  • Community Contributor
  • 44071 battles
  • 1,625
  • [-1AR-] -1AR-
  • Member since:
    06-30-2013
Yep - happened last night - restarting the game sorted the problem. Unsure but I think it was as something else updated in the game.

                                                   #GetOnBoard Studios  -  Where the magic happens - www.youtube.com/c/stewiejp   www.twitch.tv/stewiejp  

                                                                                              


chook_on_a_stick #5 Posted 15 March 2019 - 09:50 PM

    Corporal

  • Member
  • 12373 battles
  • 33
  • [SABRE] SABRE
  • Member since:
    08-11-2018
Same at the moment even after I restart I get the same thing straight away.
Quit the client, restart and the "Battle" button is greyed out with the crashed cellapp message in the message log in the bottom right corner.

chook_on_a_stick #6 Posted 15 March 2019 - 09:55 PM

    Corporal

  • Member
  • 12373 battles
  • 33
  • [SABRE] SABRE
  • Member since:
    08-11-2018
I think its 5 times in a row for me now, can't get a game.
Kinda getting annoying.

kovacs #7 Posted 15 March 2019 - 10:31 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 20970 battles
  • 67
  • [-RGB-] -RGB-
  • Member since:
    07-15-2012
Try restarting your computer.

Edited by kovacs, 15 March 2019 - 11:19 PM.


a1s2d3 #8 Posted 16 March 2019 - 12:13 AM

    Private

  • Member
  • 36975 battles
  • 7
  • Member since:
    10-28-2012

also happening here and when restarting the game it shows graphics card driver error ... faced the same problem couple of days back too. it all started after the last small patch.

only possible solution i found is to restart the pc



Sir_Direkin #9 Posted 16 March 2019 - 10:00 PM

    Purveyor of Salt

  • Member
  • 12127 battles
  • 1,316
  • [VERTX] VERTX
  • Member since:
    12-16-2016
Just happened to me today. Didn't realise it was an issue before as well.

https://www.youtube.com/channel/UCumyqpRUeOPCy1RcKXl96VA

2nd MoE: A15 Crusader, AMX 12t, KV-85, M6 Heavy, M10 Wolverine, M24 Chaffee, SU-85, T-34, T-50, T1 Heavy, VK 16.02 Leopard


chook_on_a_stick #10 Posted 16 March 2019 - 10:51 PM

    Corporal

  • Member
  • 12373 battles
  • 33
  • [SABRE] SABRE
  • Member since:
    08-11-2018
Can't seem to get a Frontline game at all now due to this issue. Restarted computer and client a number of times.
Random Battles seem to work OK most of the time. Frontlines is just not working.

Does WG actually monitor this "bug reporting" forum, or are we just pissing in the wind here?

Kind of getting peeved.
Id say "[edited] off" but Im sure swearing is against the rules (whereas not responding to paying customers is like totes OK)  - I bet a moderator sees this and imposes an sanction, but I bet they wont do shit about the bug we are reporting in their "bug reporting " forum.



 

wilson3a10 #11 Posted 16 March 2019 - 11:16 PM

    Sergeant

  • Beta-Tester
  • 31199 battles
  • 159
  • Member since:
    10-01-2012
I hope there is a quick fix asap

HoPeY_ #12 Posted 16 March 2019 - 11:19 PM

    Major

  • Member
  • 100037 battles
  • 3,228
  • [SABRE] SABRE
  • Member since:
    01-20-2013
Had it a couple of times but restarting client fixed for me.

wasaabi #13 Posted 17 March 2019 - 09:38 AM

    This Dude Abides

  • Senior Moderator
  • 22308 battles
  • 6,738
  • [HMB] HMB
  • Member since:
    07-15-2012

View PostD_Bucket_D, on 17 March 2019 - 12:51 AM, said:

Can't seem to get a Frontline game at all now due to this issue. Restarted computer and client a number of times.
Random Battles seem to work OK most of the time. Frontlines is just not working.

Does WG actually monitor this "bug reporting" forum, or are we just pissing in the wind here?

Kind of getting peeved.
Id say "[edited] off" but Im sure swearing is against the rules (whereas not responding to paying customers is like totes OK)  - I bet a moderator sees this and imposes an sanction, but I bet they wont do shit about the bug we are reporting in their "bug reporting " forum.



 

 

You seem to be unaware there is Player Support accessed from the menu above.  Raise a ticket and it is recorded and assigned to a resolver group directly.  WG look at the forums but this is more a place for players to compare notes and contribute their experience so that solved problems get known as well.

The Dude abides.

 
Spoiler

 


wasaabi #14 Posted 17 March 2019 - 04:43 PM

    This Dude Abides

  • Senior Moderator
  • 22308 battles
  • 6,738
  • [HMB] HMB
  • Member since:
    07-15-2012

Some background information.

 

CellApp processes run the actual battles. You connect to the LoginApp which authenticates your account against the DBApp, this passes you to the BaseApp which runs the garage.  When you click Battle it hands off to the CellAppMgr which then distributes the load across the CellApp processes to run each battle.

 

 

Multiple Cells are used dependent on the map size:

 

 

A battle can run across multiple CellApps, which are spread across physical machines.

 

With the current issue it appears that the CellApp that your battle is being handed to is crashing, the CellAppMgr is supposed to restart a failed process and although there is fault tolerance if this happens during battle, the current scenario is failure on start which may not be handled in the same way and it looks like the fault tolerance is not working.

 


The Dude abides.

 
Spoiler

 


kovacs #15 Posted 17 March 2019 - 04:51 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 20970 battles
  • 67
  • [-RGB-] -RGB-
  • Member since:
    07-15-2012

Thanks for the explanation and it's good the fault can be identified.

 

Is someone working on a fix?



wasaabi #16 Posted 17 March 2019 - 05:24 PM

    This Dude Abides

  • Senior Moderator
  • 22308 battles
  • 6,738
  • [HMB] HMB
  • Member since:
    07-15-2012
Conan has escalated to WG HQ and we are waiting for a fix.  Currently the only workaround is to restart the game client.

The Dude abides.

 
Spoiler

 


kovacs #17 Posted 17 March 2019 - 05:26 PM

    Corporal

  • Beta-Tester
  • 20970 battles
  • 67
  • [-RGB-] -RGB-
  • Member since:
    07-15-2012

View Postwasaabi, on 17 March 2019 - 05:24 PM, said:

Conan has escalated to WG HQ and we are waiting for a fix.  Currently the only workaround is to restart the game client.

 

Thank you for following this up.

Buncey #18 Posted 17 March 2019 - 07:40 PM

    Corporal

  • Council of Armored Forces
  • 33087 battles
  • 42
  • [DADDY] DADDY
  • Member since:
    10-30-2014

Yeah this is getting real fekking annoying. I wasted the last 18 min of Credit and Crew XP Boosters last night, just constantly restarting the game and in the end PC. It didn't 'resolve' itself until after my boosters had expired. Doesn't make any difference if the game is running with mods or in safe mode.

But as you say, it's been identified and escalated so I guess we wait for a micro patch to land.


 

 


 


Vladamir_Inhaler #19 Posted 17 March 2019 - 08:55 PM

    Private

  • Member
  • 59608 battles
  • 6
  • [AC_DC] AC_DC
  • Member since:
    12-01-2017
Worst about this is the effective opportunity loss of a few tiers in frontline - and given the amount of time I can allocate to gameplay means I'm pretty line-ball on getting one prestige level every episode it's a real problem. If I end up a couple of tiers short  by the end of the season I will be PISSED to say the least. Out for blood more likely.

stewiejp #20 Posted 18 March 2019 - 08:20 AM

    #GetOnBoard

  • Community Contributor
  • 44071 battles
  • 1,625
  • [-1AR-] -1AR-
  • Member since:
    06-30-2013
Any news? - played over 5 hours last night and didn't get the issue once? If it's fixed - well done!

                                                   #GetOnBoard Studios  -  Where the magic happens - www.youtube.com/c/stewiejp   www.twitch.tv/stewiejp  

                                                                                              





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users